Bacău: Ieşeanul Marin Moscalu este noul adjunct al IPJ Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Ieşeanul Marin Moscalu este noul adjunct al IPJ Bacău
Bacău: Ieşeanul Marin Moscalu este noul adjunct al IPJ Bacău

Inspectoratul  Judeţean de Poliţie (IPJ) Bacău are un nou adjunct. Comisarul şef  Marin Moscalu a aflat vineri că i-a fost semnat ordinul de detaşare în această funcţie după ce,

Inspectoratul  Judeţean de Poliţie (IPJ) Bacău are un nou adjunct. Comisarul şef  Marin Moscalu a aflat vineri că i-a fost semnat ordinul de detaşare în această funcţie după ce, timp de aproape doi ani şi jumătate, a ocupat fotoliul de adjunct al IPJ Iaşi.


Ştiu că voi ocupa aceeaşi funcţie ca şi la Iaşi, însă eu nu am primit niciun document oficial cu privire la acest lucru. Deocamdată sunt în concediu de odihnă“, a declarat Marin Moscalu, adjunctul IPJ Iaşi. Ofiţerul ieşean nu a fost implicat până acum în niciun scandal de presă.


Funcţii transferate după acuzaţii de luare de mită


Postul pe care comisarul şef  Marin Moscalu îl va ocupa la IPJ Bacău a rămas liber după ce comisarul şef  Vasile Oprişan, cel care deţinut funcţia de adjunct până la începutul lunii august, a luat examenul de numire în postul de şef al IPJ Bacău.
La rândul său, Vasile Oprişan a profitat de cererea comisarului şef Ştefan Alexa, fostul şef al IPJ Bacău, de a fi eliberat din funcţie ca urmare a scandalului „şpagă pentru şeful Poliţiei“.

Procurorii DNA Bacău au întocmit la începutul lunii iunie un dosar pe numele lui Alexa, suspectat de luare de mită şi trafic de influenţă. Anchetatorii verifică modul în care a fost organziat ultimul concurs de angajare în IPJ Bacău, desfăşurat în decembrie 2008, dar şi ipoteza potrivit căreia un anumit procent din valoarea amenzilor aplicate pe baza radarelor fixe din judeţ ar fi intrat în buzunarul lui Alexa. În ciuda dosarului întocmit de DNA, Alexa a fost mutat luna trecută pe funcţia de şef al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite