Hoţii stau cu ochii după murături şi vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această perioadă, infractorii au luat ca ţintă încăperile în care gospodarii şi-au depozitat afumăturile, vinul şi conservele pentru iarnă. 

Criza şi Sărbătorile îi determină pe hoţi să fure orice, de la borcane cu murături până la damigene cu ţuică şi cârnaţii puşi de gospodine la afumat. Gheorghe Ilieş, care locuieşte în zona Aviatori, este unul dintre păţiţi. El spune că s-a trezit cu boxa de la subsol spartă şi că hoţii l-au lăsat fără conservele pentru iarnă.


„Toate lucrurile erau răscolite prin beci. Nu mi-a trebuit mult timp ca să-mi dau seama că nu mai am un butoiaş cu murături. Nici damigeana cu vişinată nu am mai găsit-o“, se plânge Ilieş. Poliţiştii de la Secţia I susţin că în ultima perioadă s-au înmulţit furturile de sezon, hoţii fiind interesaţi de tot ce poate fi mâncat sau folosit pentru confortul personal.
„Acum, în preajma Sărbătorilor, în zona de sud a municipiului s-au înregistrat nouă cazuri de furturi. În două cazuri am reuşit să găsim făptaşii, în celelalte însă, ancheta este în desfăşurare“, declară comisarul-şef  Viorel Măriuţ, şeful Secţiei I Poliţie. Potrivit poliţiştilor, hoţii n-au avut nevoie decât de accesul spre subsol, pentru a forţa intrările la toate boxele locatarilor. Şi agenţii Secţiei II se plâng de faptul că numărul furturilor de sezon este în creştere.

Hoţilor le miroase a cârnaţi
„Se sparg atât boxele şi anexele din gospodării, dar şi multe maşini în care proprietarii au uitat diverse lucruri“, ne spune comisarul-şef Cristian Creţu, şeful Secţiei II Poliţie.
În unele cazuri autorii au fost deja reţinuţi. Printre hoţii arestaţi se numără şi Daniel Covrig (22 de ani), a furat din beciul lui Ion Rugină mai multe borcane cu murături, dar şi nişte scule, prejudiciul fiind de 2.000 de lei.

Judecătorii au decis ca tânărul să-şi petreacă Sărbătorile după gratii. Poliţiştii  spun că, în această perioadă, hoţii sunt cu ochii şi după afumături. De aceea recomandă gospodarilor să aibă grijă unde depozitează carnea şi cârnaţii.

Măsuri de protecţie

Pentru a preveni furturile, poliţiştii recomandă băcăuanilor să-şi monteze încuietori rezistente la căile de acces sau grilaje la gurile de aerisire. Proprietarii mai sunt sfătuiţi să nu lase cheile de la imobil sub preş, să nu aibă în curte scări sau unelte care pot folosi hoţilor şi să nu angajeze zilieri sau îngrijitori fără să-i verifice.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite