Hoţii se prefac cerşetori ca să scape de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infractorii fac tot posibilul pentru a se ascunde de poliţişti când sunt căutaţi pentru a fi duşi în arest. Locul preferat este Piaţa Centrală, unde profită de aglomeraţie şi se ascund sub haine sărăcăcioase.

Este şi cazul lui Ion Bibire (47 de ani), din comuna Ungureni. El a fost arestat în Piaţa Centrală, în urmă cu doar câteva zile, de către agenţii de la Poliţia Primăriei, după ce a fost căutat de oamenii legii mai bine de o lună.


Se ascund în Piaţa Centrală


Cazul său nu este singular. Alţi 26 de infractori care se sustrăgeau urmăririi penale au fost prinşi de la începutul anului în diferite locaţii din oraş. „În 90% din cazuri, infractorii au fost depistaţi în Piaţa Centrală. Ei preferă spaţiile aglomerate, cum este şi Piaţa Sud, sau cartierele mărginaşe, unde se ascund în case părăsite. Nu puţini au fost găsiţi şi pe strada Nicu Enea sau Vântului“, ne-a declarat Florin Podoleanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Primăriei. Oamenii legii au constatat că de multe ori persoanele urmărite penal se confundă cu cerşetorii. 


„Ei se îmbracă în haine sărace şi aproape că sunt de nerecunoscut. Noi însă avem poze de la Inspectoratul de Poliţie şi ne dăm seama imediat cine sunt. Mulţi sunt recidivişt“, a mai spus Florin Podoleanu. Băcăuanii spun că nu se simt în siguranţă pe străzile din oraş. „Nu ştii cine se ascunde sub o haină. Ar trebui ca poliţia să prindă infractorii a doua zi după ce s-a constatat fapta“, a spus Irina Brăiescu, programator IT.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite