Hoţii din locuinţe profită de vremea caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii băcăuani semnalează înmulţirea furturilor din locuinţe, pe fondul încălzirii vremii. Oamenii lasă deschise ferestrele ca să-şi aerisească apartamentele, iar hoţii profită de această oportunitate. De la începutul anului s-au înregistrat 31 de furturi.

Majoritatea spargerilor se fac prin escaladarea balcoanelor şi a ferestrelor deschise. „Un geam deschis la parter sau la etajul unu este ca o invitaţie pentru hoţi. Anul trecut am avut în total circa 420 de furturi din locuinţe. Cele mai multe au avut loc din luna mai până la sfârşitul lunii august“, a declarat Narcisa Burnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ).

Unii infractori preferă să-şi facă o intrare „în forţă“, spărgând geamurile sau forţând uşa de la intrare. Alţii, mai şireţi s-au împrietenit cu victimele înainte să le facă o „vizită“. „Poliţiştii au reţinut 8 infractori şi 15 au fost trimişi în judecată. De asemenea, în şapte cazuri a fost vorba de minori, motiv pentru care s-au luat măsuri speciale întrucât ei nu răspund penal pentru faptele lor“, a arătat reprezentantul IPJ. Pentru hoţii minori, cei care plătesc „oalele sparte“ sunt de obicei părinţii acestora.

Poliţiştii sfătuiesc în special persoanele în vârstă să refuze invitaţia aşa-zişilor lucrători comerciali, care vor să pătrundă în apartamente sub motivul că vor să le prezinte diverse produse la preţuri tentante.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite