Bacău: Hoţii de maşini îşi fac de cap la sfârşit de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Hoţii de maşini îşi fac de cap la sfârşit de vară
Bacău: Hoţii de maşini îşi fac de cap la sfârşit de vară

Sistemele de navigaţie şi detectoarele radar sunt bunurile cele mai râvnite

Potrivit poliţiştilor, de la începutul anului s-au înregistrat cu 26 de spargeri de autoturisme mai multe faţă de 2008. 

13 proprietari de maşini din judeţul Bacău au rămas fără autoturisme în primele şase luni ale acestui an, după ce acestea au fost furate de hoţi. Nouă din ele au fost recuperate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău.

O creştere mai semnificativă s-a înregistrat însă la furturile din autoturisme. Astfel, în primele şase luni ale acestui an, poliţiştii băcăuani au fost sesizaţi cu privire la 207 fapte de spargeri de autovehicule, cu 26 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 „În atenţia hoţilor intră autoturismele neasigurate, lăsate în locuri neiluminate. Noaptea ei fură sisteme de navigaţie, casetofoane şi detectoare radar, iar în timpul zilei genţi, poşete şi alte bunuri sau bagaje lăsate la vedere“, a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.


Luna august, raiul hoţilor


Dacă până acum numărul de furturi de/din autoturisme s-a menţinut la valori similare cu ceilalţi ani, în luna august poliţiştii băcăuani se aşteaptă la o creştere a numărului de infracţiuni.


Presupunerea se bazează pe cazuistica anilor anteriori. „În luna august sunt mai multe maşini decât în restul anului, iar cei mai vizaţi sunt băcăuanii care s-au întors acasă din străinătate. Ne aşteptăm la o creştere a fenomenului infracţional din autoturisme cu peste 10%“, ne-a mai spus Narcisa Butnaru.


Poliţiştii băcăuani vor desfăşura, până la sfârşitul lui august, o campanie de prevenire şi combatere a furturilor din autoturisme, la care vor participa şi reprezentanţi ai Poliţiei Primăriei Municipiului Bacău, precum şi agenţi de pază.

Cum să vă feriţi de hoţ

Folosiţi un sistem de blocare a volanului şi a pedalelor;
Montaţi un sistem de alarmă antifurt;
Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate corespunzător;
Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, obiecte de valoare;
Supravegheaţi în permanenţă maşina în perimetrul benzinăriilor;
Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autovehicului pe casetofon şi baterie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite