Bacău: Hoţii de buzunare fac zilnic victime în autobuze şi pieţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Hoţii de buzunare fac zilnic victime în autobuze şi pieţe
Bacău: Hoţii de buzunare fac zilnic victime în autobuze şi pieţe

De la începutul anului, la nivelul judeţului au fost prinse 48 de persoane care au furat din buzunarele şi genţile băcăuanilor.

Hoţii de mărunţişuri acţionează în locurile aglomerate, precum pieţele, mijloacele de transport în comun şi staţii. Într-o secundă de neatenţie, băcăuanii se trezesc că nu mai au asupra lor portofelul, actele sau telefoanele mobile, pe care le ţineau în genţi sau buzunarele de la haină.

„Mi-am dat seama că-mi lipseşte portofelul în momentul în care m-am dat jos din autobuz. Am realizat destul de târziu că mi-a fost furat. N-am simţit când a fost furat“, ne-a spus Felicia Chiriliuc, o băcăuancă căruia i-au fost furaţi 300 de lei.

Telefoanele mobile, în topul „preferinţelor“


O pradă de preţ pentru hoţi sunt telefoanele mobile. „Mi-am făcut cumpărăturile în piaţă şi când am ajuns acasă mi-am dat seama ca nu mai aveam telefonul mobil. Îl ţineam în geantă, nici nu ştiu cum mi-a fost sustras, probabil când vorbeam cu vânzătorul“, ne-a povestit Ionela Titiboi.

Dacă femeilor li se fură din genţi, bărbaţilor li se iau portofele din buzunarul de la pantaloni sau haină. „În urmă cu o lună, mi s-a furat portmoneul din buzunarul din spate al pantalonilor când mă suiam într-un autocar. Mi-am dat seama când trebuia să cumpăr bilet de la şofer şi am realizat că nu am cu ce plăti“, a zis Cristian Viziteu, o altă victimă a hoţilor.
Anul acesta, Poliţia din Bacău a prins 48 de hoţi care furau din genţi şi buzunare. Cei mai mulţi pungaşi, 40 la număr, au operat în oraş, iar restul la ţară.  Numărul victimelor se ridică la câteva mii, însă puţini păgubiţi se decid să reclame la Poliţie din cauza valorii mici a pagubelor.

„Aglomeraţia şi agitaţia care se creează zilnic la orele de vârf atrag ca un magnet «şuţii», adică hoţii de buzunare. Noi le recomandăm cetăţenilor să acorde o atenţie maximă persoanelor cu care stau de vorbă“, ne-a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Bacău.

Tot ea a mai explicat că hoţii acţionează în grupuri de câte trei sau patru persoane. „Unul dintre ei crează o diversiune, se împinge de exemplu, altul sustrage portofelul şi îl dă mai departe, la a doua sau a treia mână. Cel care îl ia, are de regulă o haină sau o pungă cu care îşi acoperă mâna, mascând operaţiunea“, a adăugat Butnaru.

Ce faceţi dacă aţi fost furat

În cazul în care aţi fost deposedat de bunuri, reţineţi semnalmente ale autorului, înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire. Sunaţi imediat Poliţia la 112.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite