Bacău: Gunoaiele de pe dealul Măgura, adunate de studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Gunoaiele de pe dealul Măgura, adunate de studenţi
Bacău: Gunoaiele de pe dealul Măgura, adunate de studenţi

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a dat astăzi startul la prima acţiune de ecologizare din Moldova. Campania, intitulată „Oraşul tău e CASA TA“, la care iau parte 60 de

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a dat astăzi startul la prima acţiune de ecologizare din Moldova.
Campania, intitulată „Oraşul tău e CASA TA“, la care iau parte 60 de studenţi voluntari din aproape toate centrele universitare din ţară, are în vedere ecologizarea dealului Măgura, situat în imediata vecinătate a oraşului, dar şi a Lacului Bereşti. Înarmaţi cu saci menajeri şi mănuşi, studenţii s-au îmbarcat în maşini încă de la primele ore ale dimineţii pentru a colecta deşeurile lăsate de băcăuani în cele două locuri.

Trei zile pentru adunat deşeuri

„Oraşul Bacău este primul din Moldova în care noi desfăşurăm această campanie şi al doilea din ţară după municipiul Petroşani. Campania se va încheia duminică şi sperăm ca, la finalul ei, băcăuanii să dea dovadă de o mai mare responsabilititate când vine vorba despre păstrarea curăţeniei“, ne-a declarat Vlad Nuţu, coordonatorul proiectului. 

Pentru promovarea unui comportament eco-civic în rândul băcăuanilor, la acţiune studenţii au reuşit să atragă de partea lor şi o firmă de colectare a deşeurilor. Societatea le-a pus tinerilor la dispoziţie o maşină pentru transportul deşeurile care vor fi adunate în cele trei zile de campanie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite