Bacău: „Grozăviile“ au umflat buzunarele comercianţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: „Grozăviile“ au umflat buzunarele comercianţilor
Bacău: „Grozăviile“ au umflat buzunarele comercianţilor

Pe rafturile magazinelor se găsesc măşti, costume şi vrăjitoare din plastic

Zeci de copii, dar şi adolescenţi au rotunjit veniturile agenţilor economici cu prilejul sărbătorii de origine celtică.

Sărbătoarea de Halloween i-a pus pe jar pe comercianţii din Bacău. Proprietarii magazinelor s-au asigurat încă de ieri că nu le vor lipsi de pe rafturi măştile hidoase, scheleţii din plastic, vrăjitoarele pe coadă de mătură sau dovleceii sculptaţi.
Am avut vânzări foarte bune de la primele ore ale dimineţii, atât ieri, cât şi astăzi. Tinerii organizează diferite baluri mascate în şcoli şi au venit la noi să-şi cumpere costumaţia pentru Halloween“, ne-a spus Iuliana Adăscăliţei, vânzătoare la un magazin de cadouri din oraş.


Măştile şi dovleceii,
la mare căutare


Preţurile accesibile i-au atras pe tineri în magazine ca un magnet. „Mi-am luat o mască cu numai 5 lei şi un costum de schelet cu 20 de lei. Mi se pare ieftin“, ne-a zis Ionuţ Bucur, un adolescent băcăuan aflat la cumpărături. La fel de ieftini sunt şi dovleceii din plastic, dar şi păpuşile care întruchipează vrăjitoare sau alte personaje desprinse din poveştile de groază. Chiar dacă este o sărbătoare importată, băcăuanii au intrat în spiritul ei, mai ales de dragul copiilor. 

Mi-am luat câteva obiecte pe care vreau să le pun în casă în această seară pentru a face deliciul copiilor mei. În total, am cheltuit 60 de lei pe un dovlecel şi o păpuşă care întruchipează o vrăjitoare şi două cărţi cu poveşti de groază“, a menţionat Nicoleta Sârcă, o altă clientă care trecuse pe la un magazin cu obiecte decorative. Dacă clienţii au plecat mulţumiţi din magazine, comercianţii sunt cei care au avut cel mai mult de câştigat. Majoritatea comercianţilor din municipiul Bacău şi-au rotunjit veniturile în ultimele două zile chiar şi cu 30%.


Ştiu ce se cumpără în preajma acestei sărbători. Din acest motiv, am ştiut cu ce să mă aprovizionez. Am adus spre vânzare cam tot ce am crezut eu că se va cumpăra. M-am orientat bine, deoarece mai am foarte puţine produse pe raft. Am vândut cu cel puţin 30% mai mult decât de obicei“, a explicat Răzvan Ciubotaru, administratorul unui alt magazin din oraş. Până şi comercianţii de haine de sezon au ales să vândă şi măşti pentru doamne.


Eu, de obicei, nu vând astfel de produse, dar m-am gândit la doamnele care vor merge în aceasta seară la un bal. Poate vor dori să poarte măşti pe lângă hainele pe care le oferim. A mers, din 22 de măşti am mai rămas cu trei“, a declarat Lucica Leonte, administratorului unui magazin de îmbrăcăminte din Piaţa Centrală.

Preţuri orientative


Măştile se vând la preţuri cuprinse între 5 şi 15 lei, în funcţie de material. Costumele între 20 şi 50 de lei, iar preţul dovleceilor din plastic porneşte de la 7 lei, în funcţie de mărime. Vrăjitoarele pe coadă de mătură costă de la 20 de lei până la 60 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite