Bacău: Gripa şi virozele au umflat încasările farmaciştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Gripa şi virozele au umflat încasările farmaciştilor
Bacău: Gripa şi virozele au umflat încasările farmaciştilor

Băcăuanii cumpără zilnic zeci de medicamente pentru a trata infecţiile respiratorii

Cele mai multe cereri sunt pentru măştile chirurgicale, însă farmaciştii au epuizat stocurile de săptămâna trecută.

Zeci de băcăuani intră zilnic în farmaciile din oraş. Odată cu venirea sezonului rece, a crescut şi numărul virozelor respiratorii, motiv pentru care tot mai multe persoane se aprovizionează cu diferite tipuri de medicamente. „Avem zeci de clienţi în fiecare zi. Toată lumea cumpără cu precădere pastile pentru răceală, pneumonii sau infecţii acute ale căilor respiratorii. Ne-au crescut vânzările cu peste 40% şi suntem nevoiţi să reînnoim stocurile săptămânal“, ne-a spus Mihaela Dumitrescu, farmacist.

Ceaiuri şi vitamine pentru combaterea virozei

Nici farmaciile naturiste nu sunt ocolite de băcăuani, care încearcă să-şi trateze afecţiunile şi cu tincturi sau ceaiuri pe bază de plante medicinale.

„Sunt mulţi cei care vor să-şi trateze răceala cu metode alternative. La mare căutare sunt ceaiurile, vitaminele, medicamentele pe bază de plante, dar şi cele care întăresc sistemul imunitar“, a declarat Victoria Lungu, angajata unei farmacii naturiste din centrul oraşului. Chiar dacă medicamentele le golesc buzunarele, vârstnicii nu se feresc să dea şi câte 200 de lei pentru a-şi păstra sănătatea. „În ziua de azi toate sunt scumpe pentru noi. Pensiile sunt mici şi nevoile sunt multe. Dau oricât numai să trec cu bine de iarna asta“, a precizat Aurelia Butunoi, pensionară.

Speriaţi de noile cazuri de gripă porcină care au fost confirmate în oraş, tinerii, dar şi vârstnicii caută zilele acestea vaccinuri antigripale şi măşti chirurgicale.

Stocul de măşti chirurgicale s-a epuizat

Chiar dacă la nivelul judeţului farmaciile au avut de la distribuitori 15.000 de măşti chirurgicale, toate au fost cumpărate. „Noi am primit 200 de măşti, dar le-am vândut pe toate într-o singură zi. Oamenii sunt cuprinşi de isteria gripei porcine şi vor să se protejeze-n orice chip. Am terminat stocul marţea trecută şi de atunci tot aşteptăm distribuitorii să ne aducă altele“, ne-a spus Ana Maria Ciobanu, farmacistă.

Vaccinuri antigripale mai sunt pe stoc şi se dau la fel de bine, ca şi materialele sanitare. „Oamenii cumpără în general câte două doze de vaccin odată. Sunt din import şi costă 34 de lei“, a încheiat Ana Ciobanu. 

Mariana Lupu, STUDENTĂ: Medicamentele sunt scumpe, dar în aceste zile nu ne putem lipsi de ele.

Ion Sporea, sudor: Farmaciştii ar trebui să aibă permanent stocuri de medicamente.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite