Bacău: Grindina a distrus zeci de hectare de teren (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Mărgineni și Hemeiuși sătenilor le-a fost spart acoperișul casei.

În puțin de jumătate de oră, grindina care a căzut ieri în jurul orei 16.00 în județul Bacău a făcut pagube de zeci de mii de lei. Cele mai afectate comune au fost Hemeiuși și Mărgineni, unde gheața care s-a abătut asupra sătenilor a fost de mărimea unui ou de găină.

Astfel, în comuna Mărgineni au fost distruse, în proporție de 80%, 215 hectare de teren pe care era cultivat porumb și viță de vie. Mai mult, la zece case acoperișul de azbociment a fost distrus, iar la șase sere a fost spartă sticla.

Grindina a format adevărate cratere și pe 14 drumuri comunale în lungime totală de șase kilometri, iar podețul care face legătura cu Fântânele a fost luat de apă”, ne-a explicat Marcelin Șolot, primarul din comuna Mărgineni.

Distrugeri și la Hemeiuși

Pagube s-au înregistrat și în comuna Hemeiuși unde, în 30 de minute a fost spart acoperișul din țiglă la 20 de case. De asemenea, a fost spălat prundișul pe patru kilometri de drum și cultura de pe 100 de hectare de teren a fost distrusă în proporție de 70%.

Grindina a pus la pământ hectare întregi de floarea soarelui, viță de vie și porumb. Gheața a fost de mărimea unui ou și nu exagerez cu nimic. Am trimis echipe pe teren pentru a face o evaloare exactă a pagubelor”, a subliniat Constantin Mihăilă, primarul din Hemeiuși. Tot el a mai agăugat că în această zonă a fost spart parbrizul la 20 de mașini.

În orașul Buhuși, a fost afectat sistemul de electrificare de pe strada Republicii prin ruperea firelor la trei stâlpi de iluminat public datorită vijeliei și ruperii unor copaci din zonă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite