Bacau: Grătarele au sfârâit la foc continuu în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacau: Grătarele au sfârâit la foc continuu în acest weekend
Bacau: Grătarele au sfârâit la foc continuu în acest weekend

Pădurile de la marginea oraşului au fost foarte aglomerate la sfârşitul săptămânii, când sute de persoane au ieşit la picnic.

Cele mai aglomerate zone au fost pădurile din zona comunei Măgura, de-a lungul drumului care face legătura între Bacău şi Oneşti, Insula de Agrement, dar şi spaţiile verzi special amenajate în Parcul Gherăieşti. Soarele puternic i-a încurajat pe amatorii de plajă care nu au mai ajuns în acest an la mare să profite de soare şi să se bronzeze măcar un pic. Sâmbătă şi duminică, zonele de agrement au fost pline de oameni care au folosit fiecare minut ca să se distreze şi, nu în ultimul rând, să mănânce. Felul principal a fost, pentru cei mai mulţi, carnea la grătar.

Mirosul de friptură s-a întins în toată zona

„Ne-am adus nişte costiţe de porc, mici preparaţi acasă, nu cumpăraţi de la supermarket şi câteva kilograme de pulpe de pui. Le stropim cu bere şi vin, toţi, mai puţin şoferul, căruia i-am cumpărat bere fără alcool. Data viitoare conduc eu maşina, aşa că o să-şi ia revanşa“, a declarat Costică Rîncu, unul dintre băcăuanii care au ales dealurile de la Măgura pentru câteva ore de relaxare alături de familie şi prieteni.  Cum după fiecare sfârşit de săptămână în urma petrecăreţilor rămân munţi de gunoaie, i-am întrebat pe băcăuanii ieşiţi la grătar ce vor face cu deşeurile şi  ambalajele.

În toate cazurile, răspunsul a fost exemplar. „Ştiu că unii lasă multe gunoaie în urmă. Noi ne-am adunat tot gunoiul într-o pungă mare. Când terminăm de mâncat, punem şi punga în portbagaj şi o aruncăm într-un coş de gunoi la intrarea în oraş“, a declarat Dana Dobroiu, băcăuancă. Foarte puţini dintre amatorii de grătare ştiu că riscă amenzi de câteva sute de lei dacă sunt prinşi că aruncă gunoiul în locuri nepermise. În cele din urmă, zilele libere au fost folosite aşa cum se cuvine de mii de băcăuani, care au ieşit alături de cei dragi la iarbă verde, în fum de grătare şi muzica dată la maximum în maşinile lăsate în pădure.

Locurile preferate de băcăuani

Cei care ies la grătar cu maşina pot să-şi aleagă destinaţia în funcţie de câtă benzină au în rezervor. Locaţii că Bălţata, lacul de la Galbeni sau Măgura sunt la îndemâna celor dispuşi să consume benzină în valoare de 10-15 lei. La Insula de Agrement se poate ajunge cu maşina, în cel mult 8-10 minute, iar Parcul Gherăieşti este la ieşirea din Bacău spre Piatra Neamţ. Unii dintre cei care nu au maşină fac focul pentru grătar, de regulă, în spatele blocului, dar îşi asumă riscul de a fi apostrofaţi de vecinii deranjaţi de fum şi manele.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite