Bacău: Ghiozdane noi pentru premianţii de la sate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Ghiozdane noi pentru premianţii de la sate
Bacău: Ghiozdane noi pentru premianţii de la sate

160 de micuţi au primit cadou rechizite pentru şcoală

Fundaţia de Sprijin Comunitar şi-a îndreptat atenţia către elevii din cele mai sărace localităţi din judeţ.

Elevii din satul Slobozia Nouă, comuna Stănişeşti, au început şcoala cu zâmbetul pe buze. Au primit rechizite şi ghiozdane pentru noul an şcolar de la voluntarii Fundaţiei de Sprijin Comunitar (FSC) Bacău. Organizaţia a ţinut să le întindă astfel o mână de ajutor elevilor din Slobozia Nouă, una dintre dintre cele mai sărace localităţi din judeţul Bacău.

Obişnuiţi să trăiască la limita subzistenţei, fără locuri de muncă şi venituri sigure, părinţii micuţilor nu şi-au găsit cuvintele de mulţumire. Mihai Morin are patru copii, trei la şcoală şi unul la grădiniţă, iar rechizitele oferite de FSC au venit pentru familia lui într-un moment în care îşi pierduse orice speranţă că şi-ar mai putea sprijini copiii să meargă la şcoală.

Părinţii se zbat la limita sărăciei

„Este foarte dureros pentru ei să trăiască în aceste condiţii. Aici, sărăcia este la ea acasă. După ce vor termina opt clase nu o să am bani să-i dau la liceu, deşi ei învaţă bine“, ne-a declarat Mihai Morin.

Nici profesorii de la şcoala unde învaţă cei 160 de elevi „premiaţi“ de FSC  nu văd un viitor mai strălucit pentru copiii din sat. Recunosc că sunt silitori, că majoritatea s-ar descurca foarte bine la un liceu din municipiul Bacău, însă din cauza banilor nu-şi pot face prea multe planuri.

„Copiii vin de plăcere la şcoală. În clasele I-VIII prezenţa este de 100%. Problema apare după ce termină gimnaziul. Majoritatea nu merg mai departe la studii pentru că părinţii nu au bani“, ne-a declarat Florin Văsan, învăţător la şcoala din satul Slobozia Nouă. Singurii care par a fi ceva mai optimişti sunt voluntarii FSC. Rechizitele şi ghiozdanele oferite de ei sunt doar o parte din ajutorul pe care au de gând să-l acorde micuţilor.

„Cine învaţă bine şi-şi doreşte cu adevărat să meargă la liceu va avea sprijinul noastru. Este o zonă foartă săracă, dar noi sperăm ca aceşti copii să  fie ajutaţi să depăşească aceste greutăţi“, ne-a declarat Ionuţ Chiriţă, purtătorul de cuvânt al FSC Bacău.

Rechizite și pentru alți copii

Reprezentanţii FSC vor aduna de săptămâna viitoare din nou rechizite şcolare şi ghiozdane pentru copiii din satele defavorizate din judeţ. Următorii pe lista priorităţilor sunt elevii din comuna Vultureni şi cei din Podu Turcului. În total, FSC va împărţi peste 215 seturi de rechizite, iar banii pentru cadouri provin
din donaţii.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite