Bacău: Miruna Budău: L-a acompaniat pe Tudor Gheorghe (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Miruna Budău: L-a acompaniat pe Tudor Gheorghe (PORTRET)
Bacău: Miruna Budău: L-a acompaniat pe Tudor Gheorghe (PORTRET)

De peste patru ani face parte din ansamblul „Armonia“ al Liceului de Artă „George Apostu“ din Bacău şi a avut şansa să cânte alături de Tudor Gheorghe. 

Pentru Miruna, viaţa este ca un cântec. În afară de orele de canto, obligatorii la şcoală, ea cântă tot timpul, fie când este acasă, fie atunci când are repetiţii în corul liceului la care studiază. „Pasiunea pentru muzică am descoperit-o din gradiniţă, iar de atunci am ştiut că muzica este viaţa mea“, mărturiseşte Miruna Budău.

De la oboi la canto

Dragostea pentru muzică i-a condus paşii spre Liceul de Artă „George Apostu“, unde studiază de trei ani. În tot acest timp, Miruna mărturiseşte că a studiat oboiul, dar a luat şi lecţii de canto. „Timp de trei ani am studiat oboiul pentru că a fost instrumentul care m-a atras cel mai mult. Deşi e un instrument dificil m-am familiarizat uşor cu el şi nu mi-a fost greu să-i înţeleg solfegiul şi notele. Îmi plac mult sunetele scoase de acest instrument“, spune băcăuanca. Acum, Miruna se concentrează mai mult pe activitatea corală şi nu mai studiază instrumentul, însă din pasiune cântă ori de câte ori simte nevoia.

Turnee în toată ţara 

De doi ani cântă în ansamblul coral „Armonia“ al liceului, cu care a participat la olimpiade, concursuri şi festivaluri naţionale. „Chiar anul acesta, corul «Armonia» în care cânt a câştigat premiul I la Olimpiada Naţională de muzică de la Galaţi. De asemenea, am participat şi anul trecut, la Iaşi, la un concurs coral unde ne-am situat tot pe primul loc“, explică eleva. Activitatea muzicală a Mirunei nu se rezumă doar la atât. Alături de colegii săi din cor, participă săptămânal la evenimente culturale.

„În ultima vreme, am fost invitaţi la o serie de evenimente care au avut loc în municipiul Bacău. Recent, am cântat la inaugurarea Teatrului de Vară. De asemenea, avem spectacole semestriale la Ateneu şi plecăm adesea în turnee prin ţară“, completează adolescenta. Miruna a avut ocazia să cânte alături de cunoscutul interpret Tudor Gheorghe. Recent s-a întors dintr-un turneu prin ţară, în care l-a însoţit pe maestru.

„Eu, dar şi alţi colegi care am fost selectaţi, am cântat alături de artist melodii ca «Sara pe malul Jiului» sau «Florile Grâului». L-am însoţit pe Tudor Gheorghe în oraşele Bacău, Iaşi şi Suceava“, spune eleva. Pentru Miruna, cireaşa de pe tort sunt aplauzele, care-i dau convingerea că trebuie să continue pe acest drum.

Tânăra este decisă să nu renunţe la muzică. „Voi urma Conservatorul. Până atunci, mă voi concentra pe repetiţiile corale pentru că avem de pregătit concertele care se vor desfăşura de Crăciun, la Sala Ateneu, dar şi pentru a participa la festivalurile de muzică de anul viitor“, încheie Miruna.

Profil
Născută.
24 martie 1992, Roman.
Studii. Elevă în clasa a XI-a la Liceul de Artă „George Apostu“ din Bacău.
Familie. Locuieşte cu tatăl său.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt artiştii care te inspiră?

Îmi plac mult melodiile Laurei Stoica. Îmi plac şi interpreţii străini precum Tiziano Ferro şi Celine Dion şi mi-ar plăcea să ajung la concertele susţinute de ei.

Ai o activitate intensă. Mai ai timp şi pentru şcoală?

Cum să nu? Şcoala este pe primul plan. Am învăţat să-mi gestionez timpul în aşa fel încât pasiunile mele să nu mă afecteze în plan educaţional.

Ce-i place

Îmi place foarte mult să pictez. La şase ani am avut o expoziţie de pictură, însă talentul meu s-a oprit în drum, iar acum pictez doar când mai am puţin timp liber. Îmi place să călătoresc, să văd locuri noi.
Ce nu-i place

Miruna nu suportă persoanele mincinoase, răutăcioase şi invidioase. De asemenea, nu-i plac persoanele neglijente.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite