Gheaţa bagă oamenii în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai predispuşi la fracturi sunt bătrânii cu osteoporoză
Cei mai predispuşi la fracturi sunt bătrânii cu osteoporoză

Aproape o sută de băcăuani au ajuns în spital, de la începutul acestei săptămâni, din cauza căzăturilor pe gheaţă. Pacienţii au vârste cuprinse între 10 şi 80 de ani. Potrivit dr. Maria Jicmon, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău, cei cu probleme mai serioase, precum fracturile grave, au suferit şi intervenţii chirurgicale.

Media zilnică a celor care ajung la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului băcăuan, cu fracturi, entorse şi alte probleme provocate de căderile pe gheaţă, este de circa 30. Unii pacienţi cu fracturi grave, în special  la picioare, ajung deseori pe masa de operaţie.


Cele mai multe accidente au avut loc în zone periferice ale oraşului sau pe aleile dintre blocuri, care nu au fost curăţate de gheaţă. În această perioadă aleile sunt imprevizibile, pentru că  zăpada topită în timpul zilei îngheaţă din cauza gerului de peste noapte. În cazul producerii unui asemenea accident, este necesară prezentarea de urgenţă la un medic ortoped sau la Unitatea de Primire Urgenţe, dacă este o accidentare gravă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite