Ger năprasnic în Bacău. Boschetarii caută refugiu la Urgențe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile au coborât, în această noapte, în județul Bacău la -26 de grade. Persoanele fără adăpost s-au încălzit la Spitalul Județean de Urgență. În următoarele două zile se anunță ninsori abundente.

În Bacău s-au înregistrat temperaturi record, cuprinse între -24 și -26 de grade Celsius. Maximile termice anunțate nu vor depăși -12 grade Celsius. „Este ger în Bacău. În această noapte s-au înregistrat minime record de până la -26 de grade. Cele mai scăzute temperaturi au fost întâlnite în localitățile de munte, din zona Ghimeș, dar și la câmpie, în zona Filipești, Onișcani. Ne bucurăm că până acum nu s-au înregistrat decese din cauza frigului", a precizat Dumitru Nadă, responsabilul cu Situațiile de Urgență din cadrul Instituției Prefectului Bacău.

Vin ninsorile

Vântul are o viteză cuprinsă între 10 și 20 de kilometri pe oră. Pe drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă, dar, până la această oră, niciun drum județean sau național nu este blocat. În următoarele zile, vremea se va înrăutăți. Va ninge pe arii extinse, stratul nou de zăpadă va atinge 30 de centimetri. „Ne așteptăm la două zile de ninsoare. Prognoza arată că, în aproape tot județul vom avea precipitații importante. Deocamdată avem doar cod galben", a mai spus Dumitru Nadă.

Iarnă grea, cu ger, promoroacă și ninsori în tot județul

Boschetarii se încălzesc la Urgențe

Bătrân ucis de ger pe un câmp

Peste noapte, nu mai puțin de 16 persoane fără un acoperiș deasupra capului au căutat sprijinul cadrelor medicale ale Spitalului Județean de Urgență. Ei au așteptat pe hol să treacă noaptea și gerul. „Am înregistrat 16 cazuri sociale, care au venit să se încălzească la noi. În același timp, în ultimile zile am avut șapte persoane, care și-au fracturat mâinile și picioarele pe gheață", a spus Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Bacău. Potrivit unor cadre medicale de la Urgențe, o parte din persoanele fără ocupație, după ce s-au încălzit, au avut și alte pretenții. „Ei sunt murdari, că locuiesc pe stradă. Unii au cerut, cu obrăznicie, să le facem duș, dar noi nu avem asta în atribuții", a spus indignată o asistentă.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite