Gelu Voican Voiculescu, proprietar la Târgu Ocna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe o parte din terenul revendicat de Voiculescu este construită o şcoală
Pe o parte din terenul revendicat de Voiculescu este construită o şcoală

Omul care s-a ocupat de înhumarea soţilor Ceauşescu a revendicat 9.380 de metri păraţi de teren. El a dovedit cu acte că este descendent al familiei principelui Mihail Sturdza şi a celei a omului politic Costache Negri, care au avut proprietăţi în oraşul de la poalele dealului Măgura.

Gelu Voican Voiculescu, care a participat ca delegat al Frontului Salvării Naţionale la procesul intentat soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu şi cel care s-a ocupat de înhumarea acestora, este moştenitor de terenuri în oraşul Târgu Ocna.  El a reuşit să demonstreze cu acte că este unul dintre descendenţii principelui Mihail Sturdza, ministrul de Externe în Guvernul naţional-legionar, şi al omului politic Costache Negri, care au deţinut proprietăţi în oraşul Târgu Ocna. Suprafaţa pe care Gelu Voican Voiculescu o revendică este de 9.380 de metri pătraţi aflaţi între Primărie şi Parcul Mare.


„Pe o parte din acest teren se află construite Grupul Şcolar Târgu-Ocna şi o porţiune din Casa de copii. În altă zonă, sunt construite deja case pentru rromi. Nu am putut să-i oferim terenurile solicitate, chiar dacă a demonstrat cu acte că au aparţinut cândva familiei sale“, a explicat Maria Stan, angajată a Primăriei din Târgu Ocna.


În Proces cu Primăria mai bine de trei ani


În urma unui proces care a început în 2007 şi s-a finalizat în 2010, împotriva Primăriei, Gelu Voican Voiculescu avut câştig de cauză şi instanţa Judecătoriei din Oneşti i-a acordat suprafaţa de teren cerută. „Iniţial, omul a câştigat doar o parte din suprafaţa de teren solicitată. Pe o parte din terenul revendicat de el se află construită o unitate şcolară şi locuinţe. Apoi, el a făcut recurs la Tribunalul din Bacău şi cauza a fost trimisă spre rejudecare la Judecătoria din Oneşti. În cele din urmă, procesul s-a încheiat şi am fost obligaţi să-i oferim întreaga suprafaţă cerută“, a explicat Maria Stan. Deoarece pe terenul care a aparţinut familei sale erau mai multe construcţii aflate în folosinţă, lui Gelu Voican-Voiculescu i s-a pus la dispoziţie o listă cu alte suprafeţe libere, din care el avea dreptul să aleagă.


„Aşteaptă să moară omul şi apoi îi dau banii!“


„Nu a ales nimic şi de aceea, legea zice că, în asemenea situaţii, omul trebuie despăgubit în bani. Suma care i se fa oferi va fi stabilită de experţii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii de la Bucureşti de unde va ridica şi banii. Noi am trimis deja dosarul“, a afirmat Floarea Ivanof, primarul oraşului Târgu Ocna. Gelu Voican Voiculescu afirmă că are de ridicat bani de la statul român de pe urma străbunilor săi, care au locuit în Târgu Ocna, însă nu ştie nici care este suma, nici când îi va fi acordată.


„La felul în care se comportă şi cum se mişcă, cred că aşteaptă să moară omul şi apoi îi vor da banii. Eu nu îmi amintesc ca Primăria din oraş să-mi fi pus la dispoziţie vreo listă cu alte terenuri din care să aleg. Oricum, acum dosarul a fost înaintat la Bucureşti şi aştept să primesc bani. Nu ştiu când se va întâmpla acest lucru“, a afirmat moştenitorul.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite