Bacău: Gătitul în propria bucătărie tinde să devină o muncă inutilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Firmele de catering nu au mai facut fata solicitarilor pentru noaptea de Revelion
Bacău: Firmele de catering nu au mai facut fata solicitarilor pentru noaptea de Revelion

Pentru noaptea de Revelion firmele de catering au închis deja lista de comenzi . Cel mai ieftin meniu pornește de la 40 de lei iar cel mai scump pornește de la 100 de lei și poate urca în funcție de preferinele clinților

Gospodinele din Bacău au renunțat la servitul invitaților cu platouri pline cu sărmăluţe, fripturi sau salate sofisticate făcute în propria bucătărie și s-au îndreptat spre ofertele firmelor de catering. Prețurile mici și calitatea serviciilor sunt motivele care care le-au convins pe gospodine că prporpiul aragaz merită o "pauză" în noaptea dintre ani.

Prețurile practicate de comercianți au rămas la nivelul celor de anul trecut iar acest aspect pare să fi prins la clienți. "Un meniu pentru noaptea de Revelion pentru zece persoane costă între 40 și 55 de lei. Este inclus un platou cu gustări calde tradiționale și renumitele preparate din carne de porc", a spus Gabriela Gherasim, administratorul unei firme de Catering din Bacău. Chiar dacă noaptea de Revelion bate la ușă lista comenzilor pentru familiile care nu mai vor să-și piardă timpul în bucătărie a fost închisă încă de pe 20 decembrie.

Administratorii firmelor spun că nu au putut să preia mai multe comenzi  pentru că ar fi riscat să nu mai poată face față. "Eu am o listă cu 55 de clienți pentru Revelion. Majoritatea sunt persoane fizice însă sunt și firme care organizează Revelionul la sediul lor și au apelat la serviciile noastre", ne-a mai spus Gabriela Gherasim.

Se preferă coaforul în locul aragazului

Cu toate că moda livrării de bucate chiar în noaptea de Revelion, direct la domiciuliul clientului, îi încântă pe cei care au firme de catering proprietarii de restaurante recunosc că au intrat și ei în acest tip de afacere dar din cu totul alte motive. "Livrăm și noi mâncare la domiciliu pentru noaptea de Revelion însă doar ca să-mi păstrez clienții fideli. Este foarte multă alergătură și o parte din personal trebuie să se ocupe strict cu această sarcină", a spus Mihai Ungureanu, patronul unui restaurant din Bacău.

Chiar dacă unii afaceriști pierd iar alții câștigă din livrarea de produse la domiciliu cei care știu sigur de ce parte a baricadei se află sunt băcăuanii. "Prefer să merg la coafor, să-mi fac manichiura și să mă pregătesc în liniște pentru Revelion decât să gătesc. Nu merită să îți mai pierzi timpul în bucătărie și nici economie de bani nu faci", ne-a spus Geanina Popa, o băcăuancă care este convinsă că nu va da greș cu bucatele în fața invitaților de Revelion.

 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite