Gardienii din puşcării, maeştri în autoapărare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Sute de cursanţi ai Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare (SNPAP) din Târgu Ocna  vor învăţa tehnici de luptă şi autoapărare.

Instituţia de învăţământ a încheiat un protocol cu un club sportiv de Taekwondo, ce vizează pregătirea tinerilor care vor lucra în penitenciare.


„Ideea este tocmai de a evita lupta“

„Prima lecţie de arte marţiale a fost susţinută chiar de preşedintele Federaţiei Române de Taekwondo (FRT) şi alţi patru tehnicieni. De pregătirea fizică a agenţilor de penitenciare urmează să se ocupe un instructor specialist în autoapărare“, a explicat Silvia Vătafu, purtătorul de cuvânt al  SNPAP Târgu Ocna.
Viitorii gardieni au urmărit o demonstraţie a unui maestru şi au aflat câteva din tainele acestui sport. „Cine crede că a face arte marţiale înseamnă a te bate, greşeşte. De fapt, cred că ideea este tocmai de a evita lupta. Acolo este arta“, a spus Ionuţ Solcan, unul dintre viitorii gardieni.

Peste 200 de viitori agenţi vor urma cursurile de Taekwondo, iar clubul „Martial Arts SSILUM Taekwondo“ va pune la dispoziţia cursanţilor materialele necesare pregătirii şi perfecţionării în acest sport. „În unitatea noastră sportul este parte integrantă a programelor de educaţie şi pregătire profesională. Cursanţii noştri sunt chiar dornici să se pregătească într-un sport care le va fi de mare folos în carieră“, adaugă purtătorul de cuvânt al SNPAP Târgu Ocna.   

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite