Bacău: Portret/Marius Melecciu: Frizerul care fuge de coafurile banale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Portret/Marius Melecciu: Frizerul care fuge de coafurile banale
Bacău: Portret/Marius Melecciu: Frizerul care fuge de coafurile banale

Este unul dintre cei mai apreciaţi frizeri din Bacău. Tânărul se pregăteşte să urmeze cursurile unei şcoli importante de hair-styling din lume. 

Este gata la orice oră să realizeze o tunsoare modernă şi de calitate. La doar 29 de ani, Marius este considerat unul dintre cei mai buni hair-stilişti din Bacău.

Tânărul spune că s-a apucat de coafat întâmplător, dar că i-a plăcut atât de mult încât a decis să se apuce serios de treabă. În timp, a ajuns să se raporteze la estetica părului ca la un mod de viaţă.

„Fratele meu fiind frizer m-a îndrumat şi pe mine să-mi testez îndemânarea şi, spre surprinderea noastră, şi a altor hair-stilişti, am descoperit că sunt talentat“, povesteşte Marius.

Clientele care i-au intrat pe mână au rămas fidele

Cu timpul, a reuşit să-şi construiască o afacere în domeniu, care îi aduce venituri frumoase. „Acum lucrez într-un salon din zona centrală a oraşului. Suntem o echipă de hair-stilişti şi fiecare ne-am închiriat scaunul de tuns. E o afacere reuşită“, explică frizerul. Talentul tânărului a fost remarcat de multe dintre doamnele oraşului, care i-au rămas fidele încă de la prima tunsoare.

„Comunic bine cu domnişoarele şi doamnele în ceea ce priveşte coafura. E important să dau dovadă de originalitate în timp ce tund, să le pun în valoare fizionomia şi să le fac să se simtă mai sigure pe ele. Unele chiar au cariere frumoase datorită coafurilor mele“, mărturiseşte Marius. 

Tânărul povesteşte că a participat în ultimii patru ani la cele mai mediatizate seminarii şi a exersat cele mai complicate tehnici de tuns. Acum, se pregăteşte să plece la una dintre cele mai bune şcoli de formare a hair-stiliştilor din lume. „Voi pleca la Londra ca să urmez Academia «Vidal Sassun». Vreau să progresez şi să pătrund tainele meseriei. De la această şcoală au ieşit cei mai mari profesionişti din lume“, detaliază stilistul. 

Visează la o expoziţie de fotografie

Pentru că este pasionat şi de fotografie, Marius pozează mai mereu chipurile doamnelor pe care le coafează.
Băcăuanul speră ca, în scurt timp, să expună toate fotografiile pe care le colecţionează, pentru că ar reuşi astfel să  îmbine perfect cele două pasiuni. „Atât în coafură, cât şi în fotografie, se lucrează cu multă culoare şi astfel cred că cele două arte au legătură. Sper să reuşesc să le îmbin într-o expoziţie originală“, încheie tânărul.

profil
născut. 31 octombrie 1980, la Bacău.
studii. A absolvit Academia „Blondi“ Bucureşti, Secţia Coafor.
familie. Necăsătorit.

întrebări şi răspunsuri
Ce tunsori realizezi cel mai uşor?
Cu multă uşurinţă le realizez pe cele care sunt în trend. La mare căutare sunt tunsorile scurte, cele asimetrice, dar şi părul drept e la modă. 
În ce constă talentul unui hair-stilist?
Măiestria depinde de gradul de dificultate a tehnicii de tuns şi de cât de bine ştii să ţi-o însuşeşti până la capăt.

ce-i place: Lui Marius îi place că prin intermediul meseriei sale relaţionează cu foarte multe persoane. De asemenea, adoră faptul că munca îi lucrează mult imaginaţia şi poate să schimbe cu uşurinţă look-ul unei persoane.

ce nu-i place: Nu suportă să realizeze cocuri, pentru că le consideră de modă veche, indiferent dacă sunt retro sau clasice.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite