Fosta șefă de la Urgență, amenințată cu desfacerea contractului de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Liliana Petrescu
Medicul Liliana Petrescu

Medicul Liliana Petrescu, fosta șefa de la Unitatea Primire Urgențe (UPU), este la un pas de demitere. Aceasta deoarece, în urmă cu aproximativ o lună, ea a făcut declarații ziariștilor cu privire la lipsa de materiale sanitare din spital.

Tot scandalul a început în momentul în care la UPU au ajuns mai mulți răniți care au fost implicați într-un accident rutier de la ieșirea din oraș. Medicul Petrescu, care era de gardă, susținea - la acea vreme - că nu are medicamente și nici consumabile de uz sanitar. „Atâta timp cât ni se cere calitate, ar trebui să ne și ofere calitate, iar cei din conducere să fie interesați de nevoile noastre și ale pacienților. În momentul de față, ne lipsesc mai multe tipuri de seringi, ace, antibiotic. De cearșafuri nu mai vorbesc, nu avem deloc in UPU", a declarat în urmă cu o lună fostul șef de la Urgențe.

În urma declarațiilor făcute de medic, s-a întocmit o comisie de cercetare a condițiilor de tratament din UPU care să verifice veridicitatea declarației făcute. „Noi am propus desfacerea contractului de muncă a doctoriței Petrescu, deoarece nu s-a confirmat nimic. Doi membri ai Consiliului de Administrație au votat pentru demiterea medicului și trei contra. Oricum, decizie pe linie administrativă îi va fi aplicată cât de curând. Vrem să arătăm că suntem extrem de exigenți!", a afirmat Lucian Șova, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean din Bacău.

În replică, medicul Liliana Petrescu nu dă înapoi niciun pas. „Declarațiile mele sunt perfect adevărate. Voi demonstra că am dreptate!", a afirmat medicul Petrescu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite