Bacău: Focar de infecţie la marginea drumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Focar de infecţie la marginea drumului
Bacău: Focar de infecţie la marginea drumului

Peste 60 de saci cu carne tocată stricată au fost aruncaţi ieri, între Bacău şi Oneşti. Zona a fost dezinfectată, iar Poliţia îl caută pe autorul faptei.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare s-au sesizat joi după-amiază, după ce cazul le-a fost adus la cunoştinţă de jurnalişti.


Cei 60 de saci plini cu carne tocată alterată au fost descoperiţi la marginea şoselei între Bacău şi Oneşti, la circa 17 kilometri de ieşirea din Bacău. Cantitatea a fost estimată de reprezentanţii DSVSA la peste o tonă. Astăzi, zona arăta ca un adevărat focar de infecţie: saci din care se scurgea lichid, un miros pestilenţial şi sute de muşte. În plus, cei care au aruncat carnea au scăpat şi de câteva capete de porci, intrate deja în putrefacţie.


Direcţia Sanitară Veterinară a început dezinfecţia zonei. “Am demarat şi o anchetă. Dacă îi vom găsi pe cei care au aruncat carnea, firma respectivă riscă o amendă foarte mare şi suspendarea activităţii. Ar fi trebuit să îi cheme pe cei de la Protan, pentru distrugerea mărfii”, a declarat Alin Iordănescu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău. Autorităţile de mediu au cercetat zona unde s-a aruncat carnea.


“Este vorba de o depozitare necontrolată de deşeuri de origine animal. Este o faptă de natură penală, sperăm să găsim autorul şi vom înainta sesizare către organele de cercetare penală, Poliţie şi Parchet”, a declarat comisarul Titi Secară, de la Garda de Mediu Bacău. Cei care au aruncat carnea riscă, dacă vor fi găsiţi, o amendă de 10.000 de lei şi chiar o pedeapsă cu închisoarea.
 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite