Fiul fostului deputat Olguța Cocrea a fost eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Cocrea, șeful Centrului Regional de Tranzit Bacău al Poștei Române, a fost ridicat luni de DIICOT. El este cercetat pentru o presupusă implicare într-un grup infracțional organizat, care opera în Olanda, cu carduri de credit falsificate.

George Cocrea (28 de ani), din Bacău, fiul fostei deputate PRM, Olguța Cocrea, a fost ridicat luni de procurorii DIICOT chiar din vila pe care o are la Lilieci. Procurorii au făcut 14 perchiziții la domiciliul înculpaților din județele Neamț, Vâlcea, Suceava, Harghita, București și Bacău. După câteva ore de audieri în fața procurorilor, la miezul nopții, magistrații Tribunalului Bacău au decis să lase în libertate trei din cei 12 reținuți. Ceilalți au primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Avocatul lui George Cocrea susține că la mijloc este o neînțelegere. „El este nevinovat. Un prieten de-al lui, care, a fost arestat preventiv, l-a rugat să-i facă o piesă. El nu a știut pentru ce este acea componentă, care valorează câțiva lei. Se găsesc și pe Internet. George apare și în interceptări, dar fără ca aceastea să fie probe împotriva lui", a spus avocatul Bogdan Pocovnicu. George Cocrea a fost eliberat ieri, în jurul orei 14.30, din arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău.

Poşta, ţepuită cu 200.000 de lei de un inspector de control

Casa din Lilieci este făcută dintr-un credit

George Cocrea deține o frumoasă vilă în satul Lilieci, din comuna băcăuană Hemeiuș. Deși tânăr, el are și o mașină aproape nouă. Avocatul Bogdan Pocovnicu afirmă că anchetatorilor le-au fost puse la dispoziție acte care dovedesc proveniența banilor din care a fost plătită construcția casei. „Pentru acea vilă el a făcut credit la bancă. Creditul și casa sunt făcute în 2009, iar procurorii DIICOT vorbesc de activitatea grupului infracțional în 2011. Cu alte cuvinte, el nu are nicio legătură ei", a spus Pocovnicu. Avocatul băcăuan afirmă că un alt credit al lui George Cocrea este achitat de mama lui, fostul deputat Olguța Cocrea.

Percheziţii în mai multe judeţe din Moldova după falsificatori de carduri. Printre suspecţi se numără şi un şef de la Poşta din Bacău

Au furat milioane de euro de pe carduri falsificate

Cei 9 inculpați, care au rămas în arest, au adus prejudicii de mai multe milioane de euro. Numai în lunile august și septembrie 2011 ei au retras din conturile altora peste 500 de mii de euro. „Membrii grupării acţionau pe teritoriul Olandei, metoda utilizată fiind skimming-ul, pentru copierea datelor titularilor de conturi de card şi falsificarea instrumentelor de plată electronică. Învinuiţii efectuau apoi retrageri  frauduloase de pe teritoriul Republicii Dominicane", se arată în comunicatul DIICOT.

Se pare că George Cocrea nu a ajuns niciodată în Republica Dominicană. „El a călătorit, în vacanțe, doar în Grecia și Italia. Nu a ajuns niciodată în Republica Dominicană", a mai spus avocatul Pocovnicu.

Sechelariu găzduieşte pe mii de euro maşinile Poştei

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite