Bacău: Portret/Adriana Vacaru: Cântă la concertele Filarmonicii Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eleva Liceului de Artă stăpâneşte la perfecţie oboiul şi, de şase ani, este nelipsită de pe scena Ateneului.

Paşii Adrianei către muzică i-au fost ghidaţi de către părinţi, care i-au recomandat tinerei să se înscrie la Liceul de Artă, unde studiază oboiul şi pianul.


De mică mi-am dorit să cânt la un instrument muzical. Am studiat şi pianul, dar sunetul dulce, plăcut şi interesant al oboiului m-a provocat să descifrez tainele acestui intrument muzical“, a spus Adriana Vacaru. Eforturile făcute la şcoală i-au fost răsplătite din plin la competiţiile naţionale şi internaţionale la care a participat.


Talent recunoscut la competiţii internaţionale


Cel mai aproape de sufletul meu a rămas premiul I obţinut anul trecut la Concursul Internaţional de Muzică de la Suceava. De asemenea, la Festivalul Naţional de Muzică de la Galaţi, care s-a desfăşurat tot anul trecut, am câştigat locul II“, a explicat tânăra. Eleva are un program intens de pregătire, mai ales că de mai bine de şase ani cântă alături de instrumentiştii de la Filarmonica „Mihail Jora“, pe scena Ateneului. De asemenea, tot de şase ani, eleva participă la Festivalul Internaţional „George Enescu“, ca solistă la oboi.


În cadrul acestui eveniment, timp de două ediţii consecutive, concertele au fost difuzate şi la TVR Cultural. Tânăra a mai apărut la televizor şi la emisiunea „Muzicienii de azi, muzicienii de mâine“, unde a susţinut un recital instrumental. Rezultatele deosebite ale elevei au fost apreciate şi de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, dar şi de consilierii locali.


Pentru  rezultatele şcolare şi realizările artistice deosebite am primit o diplomă de excelenţă, precum şi o bursă de merit. O diplomă de excelenţă am primit şi la Festivalul Internaţional de Muzică, care se desfăşoară anual la Cluj pentru că am interpretat minunat la oboi“, explică tănăra.


Merge la festivaluri corale


Tânăra cântă şi în lăcaşurile sfinte din oraş. „Oboiul meu poate fi auzit duminica în Biserica «Sfântul Fericitul Iremia» din Bacău la slujbele religioase, dar şi în alte lăcaşuri de cult atunci când sunt solicitată“, a afirmat eleva. Tânăra a cântat alături de  corul Animoşi şi corul Armonia. „De-a lungul timpului am participat la festivaluri corale naţionale şi internaţionale, dar şi în turnee în Italia, Germania, Franţa şi Austria, unde am obţinut numeroase trofee şi premii“, a adăugat solista. Adriana se pregăteşte acum pentru a studia oboiul la Conservator, precum şi pentru competiţii.

Întrebări şi răspunsuri
Unde vei cânta de Sărbători?
Sunt membră în formaţia Grupul Celest şi împreună cu alţi cinci colegi vom aduce ceva nou şi special publicului băcăuan în preajma Sărbătorilor. Vrem să promovăm muzica tradiţională americană şi vom avea apariţii la Ateneu. 

 
Cine te-a ajutat să evoluezi?
Nu aş fi ajuns la aceste performanţe fără ajutorul doamnei profesoare de oboi Delia Pană, care m-a îndrumat de-a lungul anilor şi-i sunt recunoscătoare.  De asemenea, o recunoştinţă enormă am şi pentru profesorul Ioan Guţi, cel care mi-a pus în braţe oboiul.

Ce-i place
Îi place tot ce înseamnă artă: pictură, dans, teatru. Este o fire veselă şi-i place să privească lucrurile cu mult optimism.

Ce nu-i place
Adriana nu simpatizează persoanele care nu sunt serioase. Ea mai  povesteşte că dacă ar avea puteri magice i-ar schimba pe toţi acei politicieni din România care bulversează tot ce e frumos, moral sau drept..

Profil
Născută. 8 octombrie 1991, Bacău.
Studii. Este elevă la Liceul de Artă „George Apostu“.
Familie. Locuieşte cu familia, are doi fraţi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite