Fetiţă luată de lângă mama neglijentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copila de trei ani a fost la un pas să moară de frig
Copila de trei ani a fost la un pas să moară de frig

Micuţa de trei ani din Roşiori, a cărui frate a murit în urmă cu câteva zile, va fi crescută de un asistent maternal profesionist. Părinţii celor doi copii au plecat la muncă în străinătate şi i-au lăsat în grija rudelor. Băiatul, de numai şapte luni, a murit îngheţat de frig.

Fetiţa în vârstă de trei ani, din Roşiori, neglijată de bunica şi mătuşa paternă în grija cărora fusese lăsată de către părinţi, a fost externată ieri din Spitalul de Pediatrie şi va fi ocrotită la un asistent maternal profesionist.

Fratele acesteia, în vârsta de numai şapte luni, a murit pe 26 ianuarie de frig. „Printr-o sesizare am fost anunţaţi că în cadrul unei familii din comună a avut loc decesul unui bebeluş de şapte luni, iar în familie mai există o fetiţă, în vârstă de trei ani, care locuieşte în frig si nu are ce mânca“, a precizat Alina Iftode, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială Bacău.

Mama neglijentă vrea copilul înapoi

Imediat ce a fost preluată de cei de la Protecţia Copilului, fetiţa a fost diagnosticată de medici cu  pneumonie interstiţială şi rino-adeno-amigdalită acută.
După ce a aflat că unul dintre copiii ei a murit din cauza lipsei de îngrijire, mama acestora a revenit în ţară  şi s-a adresat autorităţilor, în încercarea de a-şi recupera fetiţa.

Plasament în regim de urgenţă

Femeia s-a adresat celor de la Protecţia Copilului chiar în timp ce aceştia se ocupau de ancheta socială. Ea a declarat atât verbal, cât şi scris, că nu este de acord ca fiica ei să fie luată de acasă şi plasată în grija unor asistenţi maternali profesionişti.

„Specialiştii Centrului pentru Servicii de Intervenţie în Regim de Urgenţă şi reprezentanţii autorităţilor locale consideră ca viaţa, siguranţa şi securitatea copilului au fost puse în pericol, drept pentru care s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgenţă“, a mai precizat Alina Iftode.

Tatăl plecat, mama absentă
Potrivit declaraţiilor date de vecini reprezentanţilor autorităţilor locale, cei doi copii nu beneficiau de grija părinţilor. Tatăl celor doi micuţi este plecat în străinătate din luna octombrie a anului trecut, iar mama a părăsit domiciliul în urmă cu o săptămână, lăsându-i pe copii în grija bunicilor. Reprezentanţii Protecţiei Copilului au precizat că şi mama a fost plecată în străinătate şi a revenit abia la începutul lunii februarie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite