Bacău: Fetiţa ucisă de tată, pe ultimul drum (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Fetiţa ucisă de tată,  pe ultimul drum (UPDATE)
Bacău: Fetiţa ucisă de tată, pe ultimul drum (UPDATE)

Familia a stabilit să-l lase pe criminal după gratii şi a refuzat să facă recurs la măsura arestării pentru 29 de zile

MAI CITIȚI

Și-a ucis fetița ca să scape lumea de rău

Familia lui Gavrilă aprinde lumânări la căpătâiul Alessiei

Alexandru Gavrilă a recunoscut că și-a omorât fetița

Atât mama Alesiei, cât şi celalte rude refuză dialogul cu avocatul bărbatului şi nu vor să ştie de soarta lui.

Familia lui Alexandru Gavrilă, băcăuanul de 25 de ani care şi-a ucis duminică fetiţa cu lovituri de cuţit, nu vrea să facă recurs la decizia instanţei de arestare preventivă a acestuia pentru 29 de zile. Petru Ivaşcu, apărătorul lui Gavrilă, a aşteptat ieri ca familia să ceară recurs, dar aceasta a refuzat să i-a legătura cu el. Avocatul  a avut la dispoziţie doar 24 de ore pentru a face recurs, însă timpul s-a scurs fără ca cineva din familie să facă vreun demers în această privinţă.


„Mama a asistat la crimă“


Eu nu pot lua decizii pe cont propriu. Familia refuză să coopereze cu mine şi cred că voi renunţa să mă lupt de unul singur“, a declarat Ivaşcu. Tot din spusele avocatului, se pare că Diana Gavrilă, mama copilei, se afla în pat cu fetiţa când tatăl a săvârşit crima. Aceasta a asistat la întreaga scenă fără să poată interveni. „Da, Alexandru Gavrilă a recunoscut că mama se afla în acelaşi pat cu fetiţa. Ea a asistat la crimă, dar nimeni nu se aştepta ca tatăl să-şi omoare copilul. După părerea mea, eu cred că bărbatul era convins în acele momente că este posedat de diavol“, ne-a mai declarat Ivaşcu.


Familia este în doliu


În timp ce ucigaşul se află după gratii, familia a condus-o ieri pe Alesia pe ultimul drum. Fetiţa a fost înmormântată în jurul orei 14.30 la Cimitirul Central. Durerea şi lacrimile din ochii  celor care au participat la funeralii au fost solidare cu  inimile sfâşiate ale rudelor. O persoană din anturajul familiei a fost transportată cu o ambulanţă la spital din cauza unor stări de ameţeală survenite pe fondul emoţiilor provocate de eveniment.

Presa nu a avut acces la înmormântare. Aceeaşi soartă au avut-o şi băcăuanii care nu au legătură cu familia, dar şi-ar fi dorit să-şi ia rămas bun de la fetiţă. Familia a apelat la serviciile unei firme de protecţie şi pază care a primit ordin să interzică accesul presei şi al necunoscuţilor.

O criză de nebunie


Psihologii cred că gestul poate fi pus pe seama a două cauze: fie psihopatie, fie consum de droguri. „Impulsurile criminale apar cel mai frecvent în psihopatii şi în sindromul de sevraj în urma consumului de droguri. Explicaţia divină a faptei sugerează manifestări psihotice, cu idei de persecuţie“, ne-a spus psihologul Angela Lăcătuşu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite