Festivalul luminii în centrul Bacăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul, organizat de cercetaşii din judeţ, a ajuns deja la a doua ediţie. Circa 4.000 de lumânări se vor aprinde în Piaţeta din faţa Casei de Cultură.        

Un sfârşit de săptămână plin de lumină. Asta le pregătesc cercetaşii din judeţ băcăuanilor. Duminică, începând cu ora 21.00, în Piaţeta din faţa Casei de Cultură Bacău, dar şi în parcul de lângă Biblioteca Judeţeană, în jur de 4.000 de lumânări, aşezate în gulguţe, mai exact cutii din hârtie confecţionate după tehnica origami, vor lumina centrul oraşului.

Două ore de spectacol

Festivalul luminii vine să aducă un plus de linişte şi relaxare locuitorilor oraşului. „Anul acesta, la eveniment, au contribuit toate cele patru centre locale de cercetaşi din municipiu. Sunt în jur de 90 de membri, cu vârste cuprinse între 10 şi 60 de ani, care s-au implicat în organizare şi care duminică seară vor fi prezenţi în piaţă“, a declarat Alin Pascaru, coordonatorul de proiect pentru Bacău. Cercetaşii au pregătit pentru cei care vor veni să-i vadă un adevărat spectacol de lumini. „Vom face jonglerii cu foc, oferim şi demonstraţii de realizare de gulguţe pe care oamenii le pot lua apoi acasă. Totul se va desfăşura pe acorduri de chitară. Aşteptăm ca băcăuanii să vină în număr mare pentru că au ce vedea“, a mai spus Pascaru.

Tot în cadrul acestui eveniment va avea loc şi o expoziţie de fotografie cu alte activităţi derulate de cercetaşi în judeţ. Cele 4.000 de lumânări se vor aprinde la ora 21.00 şi vor sta aşa timp de două ceasuri. Vor fi luminate trotuarele din centru şi aleile din parcul Palatului Administrativ.

Iluminatul stradal va fi oprit, iar cei care vor să facă fotografii sunt sfătuiţi să nu folosească bliţul. Festivalul luminilor a ajuns la a doua ediţie.

Anul trecut circa 1.000 de băcăuani s-au bucurat alături de cercetaşi. Organizatorii speră însă ca duminică numărul spectatorilor să fie mult mai mare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite