Festivalul Luminii, pentru prima oară, în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii vor face mâine seară jonglerii cu foc.
Tinerii vor face mâine seară jonglerii cu foc.

În această seară la ora 19.00 în fața Casei de Cultură "Vasile Alecsandri" cercetașii băcăuani vor aprinde circa 3.000 de lumânări în cadrul primei ediții a Festivalului Luminii, organizat în oraș. Prin intermediul acestui eveniment se dorește redescoperirea valorilor spirituale neglijate de societatea contemporană.

Cutiile din hârtie pliate în tehnica origami vor găzdui circa 3.000 de lumânari aprinse timp de două ore. Evenimentul, programat să se desfășoare în Piața Tricolorului din Bacău este organizat de  Organizaţia Naţională "Cercetaşii României" (ONCR).

Tema centrală a festivalului este "Frumuseţea lucrurilor mărunte". În acest scop, se va organiza o expoziţie de pictură organizată de elevii Liceului de Artă, cântece folk, jonglerii cu foc, precum şi alte activităţi. "Festivalul Luminii este un proiect cu caracter spiritual şi interactiv, şi este răspunsul nostru la lumea agitată în care trăim. Muzica liniştită şi aleele luminate de lumânări oferă participanţilor, indiferent de vârstă, posibilitatea de a reflecta preţ de două ore asupra micilor detalii care ne fac viaţa mai bună. De asemenea, acest festival este o cale de a promova tinerele talente şi de a creşte vizibilitatea implicării membrilor organizaţiei <Cercetaşii României> în comunitatea locală", ne-a declarat Alin Pascaru, coordonator de proiect.

El a mai explicat că evenimentul se va desfășura simultan în 11 orașe din țară. Este vorba despre Cluj, Târgu-Mureş, Miercurea Ciuc, Oradea, Deva, Bucureşti, Paşcani, Timişoara, Târgu-Jiu şi Suceava.

Organizaţia Naţionala "Cercetaşii României", reînfiinţată în 1990, este cea mai mare mişcare de tineret din România, cu circa 2500 de membri în peste 100 de centre locale răspândite în toata ţara. "Fiecare dintre aceste centre îşi planifica propria activitate în funcţie de specificul local şi în funcţie de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii lor să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc" a mai spus Alin Pascaru.

Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondiala prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout care numără în prezent în jur de 30.000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite