Familie zdrobită de un camion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul s-a soldat cu trei morti și doi răniți grav.
Accidentul s-a soldat cu trei morti și doi răniți grav.

Părinții și mezina au murit pe loc, în timp ce băiatul mai mare și bunica acestuia au ajuns la spital. Polițiștii spun că șoferul unui TIR a intrat pe contrasens direct peste Dacia condusă de Costică Vârtea. Autorul grozăviei va răspunde pentru ucidere din culpă.

Accident cumplit pe drumul DN 2 G, care face legătura între municipiul Bacău și Moinești. O fetiță de un an precum și părinții ei au murit striviți de un autotractor, în timp ce băiatul mai mare al soților decedați și bunica lui au ajuns la spital în stare gravă.

Grozăvia s-a petrecut astăzi, la ora 14.00.  Costică Vârtea (45 de ani), din comuna Poduri, conducea Dacia cu numărul de înmatriculare BC-28-ZES. Bărbatul voia să ajungă la Spitalul Județean de Urgență unde mama sa, Lucia Vârtea, era programată pentru un control la Oncologie.

În autoturism se mai aflau soția șoferului, Elena Simona, de 36 de ani, și cei doi copii, Teodora de un an și Dănuț, de 15 ani. În momentul în care a ajuns în localitatea Grigoreni, Costică Vârtea s-au trezit în fața mașinii cu un autotractor. Impactul s-a dovedit nimicitor pentru autoturism și pasagerii din el. Vârtea, soția sa Simona și micuța Teodora au murit pe loc. Dănuț și bunica Lucia au fost transportați la Spitalul Municipal de Urgență Moinești unde sunt internați.  

"Din primele cercetări rezultă că vinovat de producerea accidentului este Neculai Șulea, de 56 de ani, care conducea un autotractor. Drumul era bun, nu a derapat, chiar nu a avut niciun motiv să intre pe contrasens", ne-a declarat comisarul șef  Dorin Roman, șeful Poliției Rutiere Bacău.

Bunica este în stare critică

Starea celor doi membri ai familiei Vârtea care au scăpat ca prin minune din teribilul eveniment rutier nu este foarte bună. "Copilul a suferit o fractură de femur stâng, un traumatism cranio-facial și de bazin. Bunica lui are un traumatism hemitorace stâng cu multiple fracturi costale și traumatism umăr stâng", precizează Adrian Cotârleț, directorul Spitalului de Urgență Moinești.

Medicii nu-și fac griji cu recuperarea băiatului. Nu sunt la fel de optimiști în privința femeii, care mai are și alte boli, pe lângă traumatismele și fracturile căpătate în accident.

Șoferul care a provocat accidentul nu era sub influența băuturilor alcoolice. El va trebui să răspundă pentru ucidere din culpă. "Recomandarea noastră este ca pe asemenea vreme să se circule cu prudență, să se adapteze viteza la starea carosabilului și mașinile să fie echipate corespunzător pentru zăpadă și polei", mai spune comisarul șef  Roman.                

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite