Familia Sechelariu, izgonită de pe trasee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii locali au aruncat la coş contractul încheiat cu SC Transport Public, firmă controlată de familia fostului primar. Primăria va organiza o licitaţie pentru a găsi un nou transportator care să preia acest serviciu public. 

Dumitru Sechelariu, fostul edil al Bacăului riscă să piardă monopolul asupra transportului public în comun din municipiul Bacău la mijlocul lunii iulie.
Consilierii locali băcăuani au votat ieri în ţedinţă extraordinară încheierea contractului de concesiune semnat în martie 2004 între Primăria Bacău ţi SC Transport Public. Chiar dacă la acea dată contractul a fost încheiat pentru o durată de 25 de ani, consilierii băcăuani au schimbat regula jocului. Ei au invocat un act emis în 2007 de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Servciile Comunitare de Utilităţi Publice, care prevede că transportul publici nu poate fi concesionat pe o perioadă mai mare de şase ani.


„Aceasta se aplică ţi retroactiv. De la semnarea contractului în 2004 se împlinesc ţase ani, aţa că suntem obligaţi să organizăm o nouă licitaţie“, a explicat primarul Romeo Stavarache. Ca urmare, autobuzele TP vor trebuie să părăsească traseele peste 90 de zile, cât durează până va fi găsit un nou transportator.


Firma fostului primar ţine cu dinţii de contract


Reprezentanţii firmei de transport vor ataca în instanţă decizia consilierilor şi spun că nu vor părăsi în niciun caz traseele. „Noi credem că vom câţtiga în instanţă. Ne vom prezenta ţi la licitaţie pentru că întrunim toate condiţiile necesare asigurării unui transport de calitate în municipiul Bacău“, a declarat Bogdan Ghervan, preţedintele consiliului de administraţie al SC Transport Public.


Chiar şi unii consilierii locali cred că firma fostului primar este de neclintit şi că vor câştiga inclusiv noua licitaţie. „Au autobuze care respectă toate normele europene în domeniul transportului în comun. Nu au fost niciodată probleme în privinţa orarului de funcţionare, iar preţul biletului mi se pare unul corect“, a declarat Mihai Ţlic, consilier local.

Transport Public, fără concurenţă


Reprezentanţii firmei Transport Public spun că pornesc cu prima şansă la noua licitaţie. „Noi avem 70 de autobuze, toate cu motoare euro 4 şi euro 5. Toate au aer condiţionat, iar jumătate din ele sunt dotate cu rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi. Nu văd ce alt operator ar putea veni cu ofertă mai bună decât a noastră“, spune Bogdan Ghervan.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite