Falsificatori de carduri arestaţi în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt persoane au fost reţinute ieri, după o razie comună a procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT), poliţiştilor şi jandarmilor băcăuani.

Citiţi şi:

Interlopi periculoşi din Braşov şi Constanţa, reţinuţi pentru falsificare de carduri

Cei opt, cu vârste cuprinse între 27 şi 58 de ani, toţi membri ai unei reţele specializate în falsificarea cardurilor şi golirea conturilor străinilor, au fost luaţi ca din oală de către oamenii legii, chiar de la primele ore ale dimineţii.

Percheziţii în toată Moldova

„În total, s-au făcut zece percheziţii domiciliare în judeţele Neamţ şi Bacău. De la domiciliile membrilor grupării s-au confiscat diverse echipamente artizanale utilizate pentru săvârşirea infracţiunilor de skimming (furt de informaţii de pe cardul de credit – n. r.)“, explică subinspectorul Narcisa Butnaru, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău.

Trei au rămas după gratii

Potrivit procurorilor, gruparea din Bacău acţiona mai ales pe teritoriul Germaniei, Olandei şi Marii Britanii, dar avea legături şi în SUA, Canada
şi Ucraina. Ieri, cei opt suspecţi au fost prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Trei dintre ei au rămas în arest, ceilalţi primind interdicţia de a părăsi ţara. Procurorii de caz sunt nemulţumiţi de decizia judecătorilor şi spun că vor face recurs.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite