FOTO Peisaje și culori vii la a cincea expoziție semnată de Doina Munteanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Muzeul de Artă din Bacău a avut loc vernisajul Doinei Munteanu
La Muzeul de Artă din Bacău a avut loc vernisajul Doinei Munteanu

Astăzi, de la ora 15, a avut loc vernisajul expoziţiei personale a pictorului băcăuan Doina Munteanu, în prezenţa conducerii Muzeului de Artă din Bacău, dar şi a iubitorilor de pictură.

Pictorul băcăuan, membru al Uniunii Artiştilor Plastici Bacău, a fost apreciat de vizitatorii prezenţi la deschiderea expoziţiei: „Vreau să o felicit pe Doina Munteanu pentru sensibilitatea cu care pictează şi reuşeşte să transmită asta publicului. Expoziţia este actuală, peisajele sunt de toamnă, culorile sunt profunde", a spus Carmen Istrate Murariu, directorul Muzeului de Artă din Bacău. Anul viitor, în luna septembrie, artistul plastic băcăuan vrea să organizeze o expoziţie de mari dimensiuni, la Galeriile de Artă Frunzetti.

„Aceasta este o expoziție relativ mică. Sunt 26 de tabouri, pictate de mine în ultimele săptămâni. Sunt imagini vii ale locurilor care m-au impresionat, din Zemeș, Luncani, Scorțeni. Alte tablouri reprezintă pădurea toamna, case părăginite sau casa bunicilor mei din Zemeș", a spus artistul băcăuan.

image

Click pe colaj pentru mai multe fotografii!

Artista băcăuană nu este la prima expoziție de acest gen. În ultimii ani, alte lucrări au fost prezentate publicului larg, grupate în seria „Simboluri", Sensuri de azi", Simfonia culorilor" sau „Obiceiuri și simboluri creștine", realizată împreună cu Ivu Vlad Geanina.

Doina Munteanu (54 de ani) este absolventă a este absolventă a Universității de Arte "George Enescu" din Iași  și membru al Uniunii Artiștilor Plastici. Din 1997 până în prezent a participat cu lucrări la peste 20 de expoziții, în țară dar și în Republica Moldova.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite