Bacau: Locuitorii orașului, ameninţaţi de cerşetorii violenţi (GALERIE FOTO ȘI VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii străzii preferă zonele foarte aglomerate şi circulate, în special pieţele şi marile intersecţii.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/cersatori film.flv width=320 height=240 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=right dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Mulţi băcăuani se plâng că nu mai au linişte când merg pe stradă, când ies la cumpărături sau merg la biserică şi nici când se află cu maşina într-una din marile intersecţii ale oraşului. Motivul îl constituie numărul tot mai mare de cerşetori prezenţi în aceste locuri. Sătui de agresivitatea, verbală sau fizică, de care au parte zilnic pe stradă, peste 50 de persoane au făcut reclamaţii la Poliţia Primăriei Bacău.


Cele mai multe plângeri îl vizează pe Costică Irimia, în vârstă de 30 de ani, care îşi face veacul în zona Pieţei Centrale, cerşind de la băcăuanii veniţi la cumpărături.  „Cerşetorul are legată o pancardă pe care scrie că nu poate merge şi că nu are nicio sursă de venit. Dacă nu primeşte bani omul devine violent, începe să înjure şi să ameninţe“, a declarat Carmen Aldea, una dintre  femeile care este agasată zilnic de acest individ. Chiar şi cu agenţii poliţiei cerşetorii îndrăznesc să fie violenţi.

Atunci când sunt demascaţi de poliţişti, de cele mai multe ori încep să-i scuipe, să-i înjure, sau să-i lovească şi cu mâinile şi cu picioarele“, a declarat Florin Podoleanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Primăriei Bacău.


Bacăul, fieful cerşetorilor


Numărul celor care vin din alte judeţe la Bacău pentru a cere bani este de trei ori mai mare faţă de numărul cerşetorilor localnici. Interesul este stârnit de faptul că Bacăul este cunoscut ca un oraş cu venituri mari în rândul populaţiei.
Din cei 40 de cerşetori amendaţi în acest an, doar 12 sunt băcăuani. Restul sunt din judeţele Neamţ şi Botoşani“, a mai spus Podoleanu.

Cele mai bune locuri de făcut bani sunt, în opinia cerşetorilor, pieţele sau intersecţiile mari.
„Vin în fiecare dimineaţă în piaţă şi stau la cerşit câteva ore. Nu am un loc de muncă, iar de bani trebuie să fac rost. Ce să fac altceva?“, a spus Dumitru Mazilu, un cerşetor fidel al Pieţei Centrale din Bacău.

Topul zonelor periculoase

Cei mai mulţi cerşetori se găsesc în Piaţa Centrală. De asemenea, nevoiaşii pot fi văzuţi şi la autogară şi în intersecţiile din centrul oraşului. Sâmbăta şi duminica oamenii străzii stau în faţa Bisericii „Sfântul Nicolae“ şi în Parcul Trandafirilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite