Bacău: Ziua Recoltei sărbătorită cu fast în Parcul Cancicov (GALERIE FOTO ȘI VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Ziua Recoltei sărbătorită cu fast în Parcul Cancicov (GALERIE FOTO ȘI VIDEO)
Bacău: Ziua Recoltei sărbătorită cu fast în Parcul Cancicov (GALERIE FOTO ȘI VIDEO)

Aranjamentele florale, bostanii şi mustul de la târg au fost aduse de persoanele cu handicap din centrele de protecţie socială din judeţ.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ziua recoltei bacau.flv width=320 height=240 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=right dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Aleea principală din Parcul Cancicov a fost ieri asaltată de zeci de băcăuani care au venit la Ziua Recoltei.

Cu mic cu mare, aceştia au vizitat standurile cu produse specifice toamnei. Acestea au fost aduse de aproximativ 50 de beneficiari din centrele de protecţie socială din judeţul Bacău.

Ochioase şi minuţios lucrate, articolele au trezit interesul curioşilor.

„Prima dată am crezut că meşterii populari din judeţ organizează un nou eveniment. Mai apoi, am realizat că sunt confecţionate de persoane cu handicap. Am rămas plăcut surprins să văd că aranjamentele florale şi obiectele de artizanat sunt la fel de frumoase ca cele vândute de profesionişti“, ne-a declarat Andrei Iacob, unul dintre vizitatori.

Expoziţie cu scop caritabil


Manifestarea a fost organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău. Reprezentanţii instituţiei au considerat că este o bună ocazie pentru centrele de protecţie socială de a strânge bani pentru finanţarea viitoarelor proiecte.

„Produsele expuse s-au vândut la preţuri modice. A rămas la latitudinea fiecăruia să hotărască cât vrea să ofere beneficiarilor pentru a-i sprijini“, ne-a declarat Dana Tâţaru, director adjunct la DGASPC. Cele mai vândute produse au fost obiectele decorative din flori uscate, seminţe şi boabe de grâu sau porumb.

O altă atracţie a târgului a fost prezenţa obiectelor origami. „Am lucrat aproape o lună pentru a aduce la această expoziţie zece figurine lucrate în stil origami. Am învăţat de pe internet cum să le lucrez“, ne-a spus Filofteia Dîncă de la Centrul de Recuperare Neuromotorie Comăneşti.

De succes s-au bucurat şi cei care au venit cu ardei în oţet, struguri şi gogoşari recoltaţi din comuna Răcăciuni.

„Am vândut de toate şi am reuşit să strângem o sumă frumuşică de bani. Beneficiarii au văzut că munca lor a fost apreciată şi nu a fost făcută în zadar“, ne-a explicat Roxana Ciciu, asistent social la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Răcăciuni.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite