Expoziţie de tablouri cu sculptură 3D în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artiştii Mihai Docea şi Dionis Puşcuţă îşi prezintă creaţiile la Galeria „Nouă“. Lucrările pot fi admirate timp de trei săptămâni.

Galeria „Nouă“ aduce în atenţia publicului iubitor de artă o expoziţie inedită de pictură, care are în centrul atenţiei doi artişti plastici consacraţi. Dionis Puşcuţă, preşedintele filialei băcăuane a Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAPR), expune, timp de trei săptămâni, împreună cu artistul Mihai Docea.
Deşi, timp de 20 de ani, Docea a fost plecat în SUA şi America Latină, acesta s-a întors în ţară organizând prima sa expoziţie la Bacău. Aceasta îmbină pictura cu elemente de sculptură 3D.

Sculptura s-a aşezat pe tablouri

„Am abordat o temă inedită. De la animale heraldice până la personaje cu urme de critică la adresa societăţii şi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru în ziua de astăzi. În total, avem expuse aproape 20 de tablouri“, a spus artistul Mihai Docea.

Cei doi artişti au decis să îşi expună lucrările împreună după ce au descoperit că au în comun mai multe elemente de ordin artistic.„Mihai a văzut o parte din lucrările mele şi i-au plăcut. El este la origine sculptor şi tablourile sale îmbină sculptura cu pictura. Suntem amândoi în zodia Taur şi probabil că acest lucru ne-a apropiat şi mai mult ca artişti“, a declarat Dionis Puşcuţă. Băcăuanii vor avea la dispoziţie trei săptămâni pentru a vizita expoziţia şi pot chiar să achiziţioneze o parte din exponate deşi, în această privinţă, cei doi artişti au păreri diferite. Dionis Puşcuţă nu vrea să renunţe prea uşor la operele sale, în timp ce Docea este convins că doar cumpărătorul arată dacă o lucrare şi-a atins sau nu scopul.

„Eu sunt mai pragmatic şi în SUA am învăţat că orice creaţie este de vânzare. Dacă cineva se oferă să-mi cumpere tablourile, atunci înseamnă că ele au cucerit cu adevărat publicul“, a spus Docea. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite