Expoziţie de animale împăiate la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţie de animale împăiate la muzeu
Expoziţie de animale împăiate la muzeu

Persoanele care vor să se relaxeze în acest weekend, dar şi să înveţe câte ceva legat de fauna şi flora specifică judeţului Bacău, sunt aşteptate sâmbătă şi duminică la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea“.

Băcăuanii pot admira, începând cu zilele acestea, insecte, veveriţe, un urs carpatin şi un cerb lopătar la Muzeul de Ştiinţele Naturii. Aici, muzeografii au pregătit pentru vizitatori o expoziţie intitulată „Pădurea-Aurul verde al Naturii“.

„Am încercat să recreem în sala de expoziţii a muzeului un spaţiu care să imite un colţ dintr-o pădure de foioase. Vizitatorii vor putea admira animale şi păsări, dar şi insecte care trăiesc în judeţul Bacău“, ne-a declarat Gabriela Gurău, directorul Complexului Muzeal.

De menţionat că persoanele care vor veni să viziteze expoziţia au ocazia, începând din acest weekend, să vadă un cerb lopătar şi un urs carpatin în mărime naturală, ambele împăiate.

„Ne-am gândit că, dacă îmbogăţim expoziţia cu animale împăiate vom trezi interesul publicului şi mai mult decât până acum. Încercăm să-i atragem în special pe elevi pentru că pot învăţa foarte multe legat de flora şi fauna judeţului nostru vizitându-ne“, ne-a mai spus directorul.

Jocuri pentru copii

Pentru ca expoziţia să fie completă, muzeografii pun la dispoziţia vizitatorilor şi module interactive pentru copii. Este vorba despre patru cuburi, care dacă sunt rotite corespunzător ilustrează în genul unui puzzle informaţii legate de ecosistemul pădurilor de foioase. Profesorii au găsit această idee ca fiind una educativă. „Elevii învaţă prin metoda descoperirii. Astfel, informaţiile sunt memorate mai uşor“, a spus Mioara Macovei, profesor de biologie. Muzeul este deschis între orele 9.00 şi 17.00.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite