Expoziţie cu albine la Muzeul „Ion Borcea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia cuprinde mii de albine
Expoziţia cuprinde mii de albine

Programul de vizitare la expoziţia de la Muzeul de Ştiinţele Naturii este zilnic, între orele 9.00 şi 17.00, mai puţin lunea, când este închis. 

Copiii sunt aşteptaţi la sfârşit de săptămână să viziteze la Complexul Muzeal „Ion Borcea“ expoziţia „Flori şi albine, o poveste dulce pentru tineri“. Mai exact, este vorba despre un stup experimental compus din opt rame aşezate pe verticală, care conţin mii de albine.

„Este cel mai mare stup experimental, din ţară. Copiii pot vedea exact cum trăiesc albinele, acesta fiind din sticlă. De asemenea, cum arată stupii, fagurii şi cum lucrează micile insecte“, ne-a spus Gabriela Gurău, directorul complexului muzeal din Parcul Cancicov.

În acelaşi spaţiu expoziţional vizitatorii pot urmări şi materiale 3D şi mostre cu produsele pe care le oferă albinele.
„Băcăuanii pot vedea cum arată lăptişorul de matcă, diferite tipuri de miere şi faguri de miere. Mai mult, pot citi din materialele informative cum se obţin acestea şi ce beneficii aduc celor care le consumă“, a explicat directorul.

Suveniruri în muzeu

De asemenea, cei care vor să cumpere suveniruri trebuie să ştie că la ieşirea din instituţie se află un mic stand cu diferite lucruri care să le aducă aminte de vizita la muzeu, de la brelocuri, magneţi cu fotografii ale complexului muzeal până la brăţări sau obiecte de decor cu plante şi insecte imortalizate în plastic transparent.

Muzeul de Ştiinţele Naturii este deschis publicului zilnic între orele 9.00 şi 17.00. Preţul unui bilet de intrare este 4 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii. Dacă este vorba despre un grup, se plăteşte 1 leu de persoană.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite