Bacău: Exercițiu de alarmare publică în oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Exercițiu de alarmare publică în oraș
Bacău: Exercițiu de alarmare publică în oraș

Simularea a avut ca scop înștiințarea populației cu privire la limitarea și înlăturarea efectelor inundațiilor.

Astăzi,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău a desfășurat un exercițiu de alarmare publică care are ca temă „Activitatea membrilor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Bacău pentru înştiinţarea, avertizarea, alarmarea populaţiei şi pentru ducerea acţiunilor de salvare a victimelor, limitarea şi înlăturarea efectelor inundaţiilor”.

Prin acest exerciţiu s-a urmărit pregătirea populaţiei în vederea cunoaşterii semnalelor de alarmare „Alarmă la dezastre” şi „Încetarea alarmei” şi a respectării regulilor de comportare la inundaţii, precum şi coordonarea intervenţiei de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Bacău (C.L.S.U. Bacău) pentru salvarea victimelor, limitarea şi înlăturarea efectelor inundaţiilor produse în albia majoră a râului Bistriţa, în partea de nord a municipiului Bacău, respectiv, cartierul Gherăieşti.

La exerciţiu a participat personal şi tehnică din cadrul C.L.S.U. Bacău; I.S.U.J.  Bacău; Direcţia Apelor „Siret” Bacău; S.G.A. Bacău; Baza 95 Aviaţie Bacău; Filiala de Cruce Roşie Bacău; Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bacău; Oficiul de Telecomunicaţii Speciale Bacău; S.C. Hidroelectrica S.A. - Sucursala Hidrocentrale Bistriţa Piatra Neamţ; Centrul Regional de Ecologie Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite