Bacău: Exercițiu de protecție civilă la Gara din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Exercițiu de protecție civilă la Gara din Bacău
Bacău: Exercițiu de protecție civilă la Gara din Bacău

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a simulat incendiul la un vagon tip cisternă, în cazul producerii unui cutremur de pământ.

Astăzi în jurul orei 11.30 la gara din oraș s-a desfășurat un exercițiu de protecție civilă pentru verificarea capacității de intervenție a structurilor cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență organizate la nivelul C.F.R. Bacău, în cazul producerii unui cutremur de pământ.

Simularea s-a desfășurat pe două etape. În primă fază, s-a urmărit limitarea și înlăturarea urmărilor producerii unui cutremur de pământ, iar în a doua parte a exercițiului s-a urmărit localizarea și lichidarea unui incendiu produs de un vagon de tip cisternă, ca urmare a replicilor cutremurului cu o magnitudine de 6,7 grade resimțit în Vrancea. 

Prin acest exercițiu s-a urmărit perfecţionarea deprinderilor membrilor Celulei pentru Situaţii de Urgenţă în vederea pregătirii şi prezentării propunerilor pentru luarea deciziei pentru intervenţie”, ne-a explicat Andrei Grecu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău.

De asemenea, s-a avut în vedere antrenarea personalului de serviciu din Staţia C.F.R. Bacău în organizarea şi desfăşurarea operaţiunilor de intervenţie până la sosirea personalului specializat al I.S.U.J. Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite