Erik Bobocea, cea mai tânără speranţă a artei băcăuane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Picturile lui Erik Bobocea impresionează prin culoare şi echilibru
Picturile lui Erik Bobocea impresionează prin culoare şi echilibru

La doar 10 ani, copilul a vernisat prima sa expoziţie personală la Muzeul de Istorie. Cei care vor vizita începând de astăzi muzeul vor putea admira o colecţie de 63 de tablouri şi icoane pe sticlă realizate de un elev de clasa a IV-a.

La numai 10 ani, Erik Bobocea se poate lăuda că a realizat prima sa expoziţie personală de tablouri pe care a prezentat-o publicului larg. Evenimentul a avut loc ieri, în prezenţa băcăuanilor, la Complexul Muzeal de Istorie „Iulian Antonescu“. Micuţul artist născut în Comăneşti s-a apucat serios de pictură în urmă cu doi ani. „În clasa a II-a mi-am dat seama că-mi place să desenez. De atunci, petrec cel puţin patru ore pe zi în faţa şevaletului“, ne-a mărturisit Erik.


Talentul i-a fost remarcat de învăţătoarea sa, care i-a încurajat pe părinţi să-i dezvolte pasiunea. „Părinţii săi vroiau să-l facă matematician. Le-am spus că nu are înclinaţii deosebite în acest sens, însă mi-am dat seama că are un simţ foarte bun al proporţiilor şi al echilibrului, dar şi o dorinţă de a picta fantastică“, ne-a explicat Felicia Grigore, învăţătoare la Şcoala „Al. I. Cuza“ din Bacău. În doi ani, Erik a adunat 63 de lucrări, care pot fi văzute de către băcăuani toată luna decembrie, în holul Muzeului de Istorie. Colecţia cuprinde atât naturi moarte şi peisaje, dar şi icoane pe sticlă şi carton.


„O viziune matură“


Cei care au admirat deja lucrările tânărului artist au fost  impresionaţi. „Se vede că este preocupat să redea cât mai bine realitatea, aşa cum o vede el. Este foarte priceput la anii săi“, a spus  Olivia Vlasie, o băcăuancă care a participat la vernisajul expoziţiei.


Criticii de artă au evaluat colecţia ca fiind una de calitate. „Am văzut întâi opera şi apoi artistul. În ciuda vârstei, lucrările îţi trasmit faptul că băiatul are o viziune matură asupra lucrurilor. A dat dovadă de multă dăruire în realizarea lor“, a explicat Iulian Bucur, critic de artă.


Părerea acestuia este susţinută şi de artistul plastic Livia Creţu. „L-am încurajat pe Erik Bobocea în realizarea tuturor lucrărilor sale, pentru că am curajul să spun că este un fenomen în domeniu“, a spus artista.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite