Emoții pentru boboceii din Bacău în prima zi de școală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 7.000 de elevi s-au așezat astăzi pentru prima dată în bănci. Unii cu lacrimi în ochi, alții nerăbdători să învețe cât mai multe lucruri noi.

Clopoțelul a sunat în toate școlile din județ. Noul an școlar a început cu momente festive în fiecare unitate de învățământ, iar în centrul atenției au fost, așa cum era de așteptat, elevii de clasa I.

Noul an școlar începe cu două săptămâni de recapitulare urmată de o testare scrisă, pentru a se vedea nivelul de pregătire al fiecărui copil. În total, în județul Bacău au început cursurile 108.735 de elevi.

Cea mai aglomerată sală a fost însă în această dimineață ce a Ateneului „Mihail Jora" unde, elevii Clogeiului de Artă „George Apostu" au avut parte de vizita oficialităților locale din oraș dar și de cea a PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Tot cu această ocazie elevii au sărbătorit și primul an din istoria școlii în care unitatea de învățământ a fost trecută de la rangul de liceu la cel de colegiu. „Sperăm să fie un an școlar cu rezultate mult mai bune decât în anii anteriori când toți am crezut că sistemul merge și așa îl putem aplica la nesfârșit. Rezultatele de la bacalaureatul din acest an ne-au demonstrat că în învățământ trebuie făcută o schimbare", le-a transimis elevilor dar și cadrelor didactice prezente în sala Ateneului băcăuan, Florin Lazăr, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite