Elevii și studenții băcăuani, invitați să studieze în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii băcăuani pot studia în America, gratuit, cu bursele Fulbright
Elevii băcăuani pot studia în America, gratuit, cu bursele Fulbright

Casa Corpului Didactic "Grigore Tabacaru" și Centrul "American Corner Bacău", în colaborare cu Comisia Fulbright din România, organizează pe 13 și 14 decembrie seminarii cu tema"Vino să studiezi în S.U.A.! Întâlnirile vor avea loc în Onești și Bacău.

Pe parcursul a patru workshopuri, Mihaela Arsene, directorul Serviciului de Consultanţă al Comisiei Fulbright România, le va explica elevilor și studenților băcăuani care sunt pașii pentru a obţine burse de studiu în America. „Programul cuprinde întâlniri cu liceenii de la Colegiul Sportiv "Nadia Comăneci" Oneşti, de la Colegiul Naţional "Dimitrie Cantemir" Oneşti, de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" Bacău, şi cu studenţi ai Universităţilor "Vasile Alecsandri"  şi "George Bacovia" din Bacău", a spus Gabriel Stan, directorul CCD Bacău.

Toate prezentările vor furniza informaţii detaliate referitoare la criteriile de admitere folosite de universităţile americane, despre etapele procesului de aplicaţie, dar şi referitoare la sprijinul financiar oferit de instituţiile din S.U.A., candidaţilor internaţionali.

În final vor fi date câteva exemple de succes, studenţi români care au reuşit, au fost  admişi, au  beneficiat aşadar de finanţare, exemple care ilustrează şi justifică pe deplin acest demers.

"Reprezentanţii Centrului Education U.S.A., din cadrul Comisiei Fulbright din România, se află pentru a treia oară la noi. De acestă dată, am optat pentru organizarea seminariilor în colegiile şi universitaţile băcăuane,  pentru a oferi astfel, unui număr mai mare de liceeni şi studenţi, posibilitatea de a participa. Cele trei colegii care vor găzdui seminariile au fost selectate avându-se în vedere faptul că, de-a lungul timpului, de aici au plecat elevi cu burse de studiu în S.U.A.", ne-a informat Oana Jianu, coordonatoarea Centrului "American Corner Bacău".

Programul susţinut la Bacău de Comisia Fulbright din România, dar şi suportul de curs oferit participanţilor sunt gratuite. Studenţii eminenţi pot studia în Statele Unite şi se pot înscrie la mastere prin programul de burse "Fulbright". Câţiva tineri băcăuani se bucură deja de studiu în Statele Unite, atât în şcolile de arhitectură, cât şi în cadrul  American University, din districtul Washington. Programul de burse Fulbright este sponsorizat în proporţie de 70% de Guvernul Statelor Unite, iar Guvernul României contribuie de asemenea cu 30%. " Ar fi păcat dacă elevii, studenţii şi profesorii din Bacău nu ar exploata această excepţională oportunitate. Din ceea ce știu, anual câțiva elevi din liceele bune ale orașului au câștigat burse în America", a mai spus Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite