Elevii nevoiaşi primesc banii de liceu restanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un elev nevoiaş de la Grupul Şcolar Industrial „Letea“ îşi încasează ajutorul
Un elev nevoiaş de la Grupul Şcolar Industrial „Letea“ îşi încasează ajutorul

Şcolarii din familiile sărace din judeţ încasează câte 520 de lei. Suma reprezintă bursa socială acordată de Ministerul Educaţiei pentru lunile care au trecut de la începutul noului an şcolar. 

Anul acesta, Moş Crăciun a venit cu zece zile mai devreme la elevii de liceu sărmani. Aceştia au fost invitaţi să treacă pe la casierie pentru a-şi primi banii de liceu de care beneficiază pentru că provin din familii cu posibilităţi materiale scăzute.


La Grupul Şcolar Industrial „Letea“ sunt peste 100 de copii care îndeplinesc condiţiile pentru ajutor financiar. Cum s-au primit şi banii restanţi pentru lunile septembrie, octombrie şi noiembrie, liceenii au avut motive serioase de bucurie la sfârşit de an.


Liceenii navetişti primesc banii de abonamente


„E bine că în sfârşit primim aceşti bani. Ce voi face cu ei? În primul rând îmi voi plăti căminul. Apoi, cum sunt Sărbătorile, îmi voi ajuta şi părinţii“, spune Cosmin, elev în clasa a XI-a. Şcolarii mai puţin cumpătaţi şi care au acumulat ceva datorii în contul banilor de liceu au avut grijă să scape mai întâi de datornici.


„Am mai împrumutat prin clasă câte 1 leu. Iar acum mă achit de datorie. Nu am sume mari de dat. Îmi mai rămân şi mie destui bani“, se destăinuie şi Andrei, un boboc în clasa a IX-a. Tot în aceste zile, şi liceenii navetişti au primit banii de abonament. „Elevii care îndeplinesc condiţile primesc doar o parte din costul abonamentelor. Oricum, pentru ei este un ajutor binevenit“, declară Sorin Bostan, director adjunct al Grupului Şcolar Industrial „Letea“. Potrivit legii, de banii de liceu beneficiază elevii care provin din familii sărmane, al căror venit nu depăşeşte 150 de lei pe fiecare membru.


Liceenii care s-au încadrat în acest plafon au primit câte 180 de lei pentru fiecare lună de şcoală. Pe de altă parte, elevii activi, care au participat la activităţile extraşcolare, au fost recompensaţi de Consiliul Local Bacău cu sume cuprinse între 50 şi 100 de lei. „Chiar şi în această perioadă dificilă s-a făcut efortul pentru ca elevii merituoşi să fie recompensaţi“, declară Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al administraţiei locale.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite