Elevii din Bacău, pândiţi online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii vor putea verifica de acasă sau de la serviciu dacă odraslele lor sunt sau nu la ore. Proiectul care va facilita această aplicaţie, în valoare de 1,5 milioane de euro, a fost semnat de Inspectoratul Şcolar şi de Ministeru Comunicaţiilor.

9.300 de elevi din zece şcoli ale municipiulu Bacău nu vor mai putea chiuli. Aceasta deoarece Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ)împreună cu Ministerul Comunicaţiilor au semnat un proiect prin care prezenţa copiilor la şcoală va fi monitorizată printr-un sistem online. Practic, fiecare elev va trebui să intre pe poarta şcolii pe baza unei cartele electronice.

Totodată, copiii vor fi nevoiţi să folosească aceeaşi cartelă şi la părăsirea unităţii de învăţământ. Astfel, profesorii vor şti în permanenţă dacă elevii sunt sau nu în incinta şcolii. Nu doar dascălii vor putea monitoriza activitatea învăţăceilor, ci şi părinţii de acasă. „Fiecare părinte va intra de la orice calculator şi vor putea vedea dacă copilul lui este sau nu la ore“, a declarat Florin Lazăr, inspector general şcolar.

Clasa viitorului, virtuală

Mai marii Educaţiei afirmă că acesta este doar începutul. Pe viitor se va forma o clasă virtuală unde elevii vor învăţa şi vor fi examinaţi online şi vor beneficia de cursuri de calitate, animaţii pentru învăţare rapidă, precum şi de un catalog virtual unde îşi vor putea vizualiza notele.

Liceele şi şcolile alese să participe la acest proiect sunt cele care au o rată de abandon şcolar foarte mică. Este vorba despre Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu“, Colegiul Naţional „Ferdinand I“, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“, Colegiul „Anghel Saligny“, Liceul de Artă, Şcoala „Alexandru Ioan Cuza“, Şcoala „Platon“, Şcoala „Miron Costin“, Şcoala „Mihai Drăgan“, Şcoala „Spiru Haret“.

Platforma va permite comunicarea mult mai rapidă între unităţile de învăţamânt şi IŞJ Bacău, schimbul de informaţii între şcolile şi liceele incluse în proiect, urmând ca pe viitor platforma să fie utilizată şi în instituţiile şcolare din mediul rural. Valoarea proiectului este de  1,5 milioane de euro.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite