Elevii de-a VIII-a intră în focul examenelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învăţăceii care termină gimnaziul în acest an vor susţine, începând de mâine, probele examenului de capacitate. În total, 7.350 de elevi de clasa a VIII-a din tot judeţul vor participa la examen.

„Evaluarea naţională va începe cu proba scrisă la limba şi literatura română. În tot judeţul vor fi 204 centre de examinare, iar evaluarea se va face verificând competenţele dobândite de elevi pe parcursul celor patru ani de învăţământ gimnazial“, a declarat Claudia Merticariu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău (IŞJ).

Rezultatele finale vor fi afişate după 2 iunie
Următoarea sesiune de examinare se va desfăşura pe 6 mai şi va consta în verificarea cunoştinţelor la limba şi literatura maternă. La acest examen vor lua parte în judeţul Bacău 25 de elevi. În ceea ce priveşte subiectele, organizatorii se aşteaptă ca acestea să nu aibă un grad de dificultate foarte ridicat, dar să arate nivelul real de cunoştinţe dobândite de elevi.


„Timpul maxim pentru rezolvarea subiectelor va fi de 120 de minute. Vor fi subiecte formulate foarte clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională“, a mai precizat Claudia Merticariu. Corectarea fiecărei lucrări se va face de către doi profesori evaluatori din unitatea şcolară în care se va susţine examinarea. Examenul de capacitate din acest an se va încheia pe 12 mai, cu proba scrisă la matematică. Evaluarea şi soluţionarea contestaţiilor va avea loc în perioada 25 mai-2 iunie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite