Elevii băcăuani pregătesc o nouă ediție ID-Fest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii băcăuani vor pleca săptămâna viitoare la Slănic Moldova.
Elevii băcăuani vor pleca săptămâna viitoare la Slănic Moldova.

Tinerii din liceele băcăuane pregătesc cea de a XI-a ediție a concursului "Ingenious Drama Festival". Cu scopul de a mobiliza și pregăti echipa, organizatorii vor pleca pe 26, 27 și 28 martie la Slănic Moldova unde vor organiza o tabără de antrenament.

Anul acesta elevii băcăuani pregătesc cea de a XI-a ediție a concursului Ingenious Drama Festival.

Titulatura competiței aparține unei organizații unice în România, prin faptul că este formată doar din adolescenți cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani.

Mai pe scurt, ID Fest-ul, este un festival de teatru în limba engleză pentru adolescenți, găzduit de oraşul Bacău anual.

În fiecare an în iulie, în oraș se adună trupe de teatru formate din tineri din toată ţara, din județe precum Bucureşti, Timişoara, Suceava, Bacău sau Botoşani care își dovedesc pe scena Teatrului Bacovia măiestria de actori.

Piesele în limba engleză sunt jurizate de actori profesionişti precum Coca Bloos, Mihaela Ularu și Ştefan Peca.

Pentru a putea ajunge la fiecare nouă ediţie, timp trei ani consecutivi s-a organizat ceea ce numesc ei, Training Camp, tabără care se va organiza și anul acesta la Slănic Moldova.

"Cu scopul de a pregăti şi mobiliza echipa care urmează să organizeze întregul festival până la cel mai mic detaliu, în zilele de 26, 27, 28 martie are loc acest Training Camp, tradus tabără de antrenament. De fapt, unul din scopurile principale ale acestui Training Camp este să ofere participanţilor o simulare a festivalului, incluzând impedimente ce pot apărea pe parcursul acestuia dar şi satisfacţii pe măsură, învăţând toate detaliile necesare pentru a organiza un astfel de concurs", ne-a spus Miruna Popa, organizator.

Aflat la cea de a III-a ediţie, programul şi principiile de funcţionare ale Training Camp-ului au cunoscut mari schimbări de-a lungul primelor ediţii.

Tabăra a fost concepută inițial pentru insistarea asupra exerciţiilor de team-building. de aceea elevii au fost coordonați de studenţi de la facultăţile de actorie din ţară.

În următorul an au fost adăugate workshop-urile pe departamente conduse de membri vechi ai festivalului. "Pentru a antrena organizatorii în a da tot ce au mai bun în perioada taberei şi implicit şi a festivalului propriu-zis, a fost menţinută tema Challenge, care este de asemenea şi motto-ul Training Camp-ului. Cea de-a II-a ediţie a fost evident mai bună decât prima din punct de vedere al organizării, şi de aceea se aşteaptă ca şi cea de a III-a să fie din nou mai bună decât precedentele ei, îmbunătăţind randamentul echipelor participante şi pregătind rezultate neaşteptate şi surprize", a mai spus Miruna.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite