Elevii băcăuani, învățați să pună mâna pe banii americanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenții și elevii din municipiul Bacău au învățat cum pot aplica pentru obținerea unei burse de studiu în Statele Unite ale Amercii (SUA) cu bani de la Guvernul SUA dar și cu ajutorul Guvernului României. În prezent, peste 3.000 de studenti români învață la univeristăți americane pe banii SUA

 Tinerii au aflat, în mod gratuit, cum trebuie să procedeze pentru a pune mâna pe o bursă Fulbright chiar de la reprezentanții Fulbright Educational Advising Center USA. Pentru că un an universitar în SUA costă un elev sau student român aproximativ 48.000 de dolari studenții au ascultat cu interes șansele de a obține acești bani aplicând la burse de studii.

Prima condiție este însă ca notele obținute în anii de liceu și media de absolvire a acestuia să fie cât mai mari. "Acest criteriu nu este însă suficinet pentru a face selecția. Candidații care trec de acest hop vor susține apoi un examen. Acesta se va da în limba engleză și în cadrul lui se vor verifica cunoștințele candidaților în funcție de profilul pe care vor să-l urmeze", ne-a spus Oana Jianu, coordonator "American Corner" Bacău.  

Programul de burse Fulbright are ca surse de finanțare Guvernul SUA, în proporție de 70% și Guvernul României cu o contribuție de 30%. În baza de date a Fulbright Educational figurează în prezent peste 3.000 de studenți români din care aproape 30 sunt băcăuani. Cei mai mulți dintre ei au obținut burse în cadrul școlilor de arhitectură din SUA sau al Universității Americane din Washington DC. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite