Bacău: Elevii olimpici spală păcatele teribiliştilor (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care nu se lasă conduşi de teribilism aleg să se afirme la învăţătură, iar cei rebeli preferă alcoolul şi ţigările. 

MAI CITIȚI

Viața adolescenților, sub lupa societății

Chiulul, scăpat de sub control în școli și licee

Băutura și țigara, hobiuri de licean

Columbeanu și Becali, idolii elevilor

Elevii băcăuani nu au reuşit să obţină notă mare în urma examenului dat în faţa societăţii. Campania „Viciile tinerilor din Bacău“, demarată în urmă cu o săptămână de ziarul „Adevărul de Seară“, a scos în evidenţă o serie de aspecte mai puţin lăudabile din viaţa elevilor.

Chiulul şi abandonul şcolar, consumul de droguri şi alcool sunt doar o parte dintre aspectele negative arătate cu degetul de băcăuani. „În primele zece luni din 2009 au fost 30 de pacienţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, care au ajuns la noi în comă alcoolică“, a explicat Aurelia Ţaga, directorul Spitalului de Pediatrie Bacău.

Exemplu pentru cei din jur

Totuşi, în ciuda acestor date, adolescenţii au în rândul lor şi exemple care îi fac să fie admiraţi de cei din jur. „Anul acesta, 49 de elevi băcăuani s-au întors cu premii de la olimpiadele organizate de Ministerul Învăţământului. Dintre acestea, patru au fost premii întâi“, ne-a declarat Claudia Merticaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău.

Olimpiadele internaţionale sunt un alt capitol la care elevii băcăuani au reuşit să se afirme în ultimul an. Ioana Pleşca are 16 ani, este elevă a Colegiului Naţional „Gheorghe Vrânceanu“, iar în ultimii trei ani a obţinut menţiuni la Olimpiada Naţională de Fizică.

„Învăţ din plăcere“

Anul acesta, s-a întors de la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe din Coreea cu medalia de bronz. Adolescenta nu crede că generaţia actuală este mai slab pregătită. Recunoaşte că foarte mulţi tineri sunt tentaţi să aleagă discoteca în loc de şcoală, dar pune acest aspect mai mult pe seama teribilismului. „Învăţ din plăcere, iar ca mine mai sunt foarte mulţi colegi. Eu cred că-n viaţă trebuie să alegi să îmbini utilul cu plăcutul“, ne-a declarat Ioana Pleşca.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite