Elevii, invitaţi să ia lecţii de pictură la Galeria „Alfa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expozitie de pictură
Expozitie de pictură

Galeria „Alfa“ prezintă începând cu acest weekend o nouă expoziţie, cu lucrări realizate de colaboratorii Muzeului de Artă din Bacău.

Muzeografii au ridicat pe simeze tablouri pictate între anii 1960 şi 1980 de 66 de artişti consacraţi ai judeţului Bacău. „O dată pe an aducem în faţă tablouri din colecţiile de patrimoniu. În mod obişnuit, lucrările nu pot fi expuse decât sub această formă“, ne-a explicat Dionis Puşcuţă, preşedintele filialei Bacău a Uniunii Artiştilor Plastici.


Acesta a explicat că expoziţia a fost gândită pentru a fi admirată în special de către elevi şi profesori. „Îi aşteptăm mai ales pe elevi să analizeze tablourile expuse, deoarece au foarte multe de învăţat de la artiştii consacraţi“, a mai spus Dionis Puşcuţă. Compoziţiile surprind atât portrete, dar şi naturi statice sau peisaje ale Bacăului vechi sau ale locurilor unde au trăit artiştii care le-au pictat.


„Avem expuse lucrări realizate de artişti precum  Mihai Bandac, Iulia Hălăuceanu, Pavel Codiţă şi Corneliu Brăiescu“, a încheiat preşedintele filialei băcăuane a Uniunii Artiştilor Plastici. Galeriile „Alfa“ au program de vizită şi în weekend, între orele 9.00 şi 17.00. Preţul unui bilet de intrare este 4 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru elevi. Lucrările vor putea fi admirate de cei interesaţi până la sfârşitul lunii februarie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite