Bacău: Elevii învaţă cum să prevină incendiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Elevii învaţă cum să prevină incendiile
Bacău: Elevii învaţă cum să prevină incendiile

ISU încearcă să atragă atenţia asupra pericolului producerii de incendii prin folosirea incorectă a mijloacelor de încălzire în anotimpul rece.

Pompierii băcăuani au demarat campania „O casă sigură, o viaţă-n plus“. Prin acest program, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU),  prin Compartimentul de Pregătire a Populaţiei şi-a propus să instruiască elevii, tinerii, dar şi adulţii cu privire la măsurile de prevenire în cazul producerii de incendii în sezonul rece.

Prima acţiune s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu“, unde o echipă de pompieri a prezentat un material video privind modul de comportare al elevilor în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. „Aproximativ 850 de copii şi 35 de cadre didactice au putut afla cum trebuie să se comporte în cazul producerii unor situaţii de urgenţă: incendii, cutremure, inundaţii“, a precizat sublocotenentul Andrei Grecu, de la ISU Bacău.

De asemenea, elevii au avut posibilitatea să înveţe despre modul de apelare a serviciului de urgenţă 112. La acelaşi colegiu, Detaşamentul de Pompieri Bacău a efectuat şi un exerciţiu de evacuare. „Astfel de acţiuni se vor desfăşura pe tot parcursul lunii octombrie, în mai multe şcoli din Bacău. Vrem ca tinerii să înveţe ce reguli trebuie să respecte în cazul în care sunt puşi în faţa unei situaţii periculoase“, a adăugat Andrei Grecu.

Acţiunile preventive, bine primite
Potrivit pompierilor, campania vizează conştientizarea pericolului producerii unor incendii în apartamente şi în gospodării. „Din experienţa anilor trecuţi, ştim că, în sezonul rece au loc tot felul de incendii pentru că sursele de căldură precum sobele sau centralele nu sunt supravegheate sau sunt folosite necorespunzător“, a precizat sublocotenentul Grecu.
Activităţile informative desfăşurate până în prezent au fost  bine primite, în special de tineri. „Am aflat multe lucruri noi. Acum ştiu ce trebuie să fac dacă se produce un incendiu în locuinţa mea“, ne-a spus Andreea Stan, elevă la Colegiul „Vrânceanu“ din Bacău.

Obiectivele campaniei

Pompierii vor să reducă numărul victimelor în urma incendiilor şi speră ca băcăuanii să conştientizeze cauzele şi împrejurările favorizante ale incendiilor. Totodată, se urmăreşte cunoaşterea modului de apelare la serviciul unic pentru apeluri de urgenţă 112 şi exersarea modului de comportare în cazul producerii unui incendiu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite