Bacău: Elevii de la ”Platon” vor fi prezenți la concursul ”Cu viața mea apăr viața”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Elevii de la ”Platon” vor fi prezenți la concursul ”Cu viața mea apăr viața”
Bacău: Elevii de la ”Platon” vor fi prezenți la concursul ”Cu viața mea apăr viața”

Faza națională a competiției se va desfășura în tabăra Eforie Sud din județul Constanța.

În perioada cuprinsă între 5 și 10 septembrie în tabăra Eforie Sud, din judeţul Constanţa, se va desfăşura faza naţională a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”.

La ediţia din acest an se vor alinia la linia de start echipajele clasate pe locul I la etapa interjudeţeană. Judeţul Bacău va fi reprezentat la această competiţie de către echipajul Şcolii cu clasele I-VIII „Constantin Platon, care a ocupat locul I la faza interjudeţeană a concursului, ce a avut loc în data de 11 iunie.

”Pentru a obţine rezultate cât mai bune, în perioada 24, 28 august personal din cadrul compartimentului Pregătirea Populaţiei a desfăşurat activităţi atât teoretice cât şi practice, de pregătire şi antrenament cu membrii echipajului băcăuan”, ne-a explicat Andrei Grecu, purtător de cuvânt în cadrul ISJU Bacău.

Concurenţii se vor întrece pe parcursul a trei probe, una teoretică şi două practice. Prima probă practică va consta în transportarea asistată a unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 metri, iar cea de a doua în deplasarea cu masca de gaze pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

Competiţia „Cu viaţa mea apăr viaţa” reprezintă o metodă modernă şi eficientă de pregătire a elevilor în acest domeniu şi are rolul de a stimula activitatea de învăţare a noţiunilor de protecţie civilă de către aceștis şi cadrele didactice din şcoli” a adăugat Grecu. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite